U17 vandt 2-0 over AGF

Esbjerg fB U17 fortsatte lørdag eftermiddag de gode takter på eget græs, da holdet for anden gang i streg vandt med cifrene 2-0. Marcus Kristensen og U17-debutant Lasse Lauridsen stod bag målene, der sænkede gæsterne fra AGF.

U17-talenterne fra EfB Akademi tog imod AGF på eget græs i U17 Ligaens 4. runde lørdag eftermiddag, hvor vestjyderne skulle forsøge at følge op på udesejren over Brøndby.
Indledningen bar dog præg af manglende energi hos EfB, der havde haft en hård uge på træningsbanen med adskillige fysiske tests. Uden AGF ligefrem var dominerende i hverken spil eller chancer, så havde gæsterne fra Aarhus dog et lille overtag i de første 45 minutter.
Efter en lille halv time spillet blev cheftræner Jerry Lucena tvunget til skifte, da Frederik Ehrhorn måtte forlade banen med en mindre skade.
Første halvleg skuffede, og hverken EfB eller AGF kunne stille sig tilfredse med det, de havde præsteret i en yderst chancefattig affære. Derved faldt pausen på et fint tidspunkt, hvor Lucena således havde tiden til at justere rent taktisk og få en snak med spillerne.
Efter pausen blev det da også bedre for hjemmeholdet, der her stod mere kompakt rent organisatorisk og turde spille fodbold fremadrettet. De store chancer udeblev dog fortsat, men kampen åbnede sig en smule mere op i løbet af anden halvleg.
Vi skulle således helt frem til det 78. spilleminut før nettet i et af de to mål blafrede for første gang, idet EfB-midtbanespiller Marcus Kristensen gjorde det til 1-0. Føringsmålet var en tro kopi af den pragtkasse, som Kristensen scorede i sæsonpremieren mod Randers, hvor han bragede den i netmaskerne nær banens midte – det gjorde han altså endnu engang.
Scoringen gav et frisk pust og for alvor tro på sæsonens tredje sejr, og små ti minutter senere blev det også til 2-0, som endegyldigt sikrede EfB de tre point.
Det var indskifter og U17-debutant Lasse Lauridsen, der blot skulle bruge nogle minutter på banen, før den unge angriber viste målnæse efter et flot og gennemspillet angreb.
Med tre sejre ud af fire mulige var Jerry Lucena naturligvis tilfreds efter kampen trods lidt startproblemer.
– Jeg er selvfølgelig meget tilfreds, selvom første halvleg var en lidt sløj indsats, hvor vi manglede energi og de sidste procenter i forhold til kampen mod Brøndby. Vi fik heldigvis bedre styr på det efter pausen, og det var rigtig dejligt endelig at slå AGF, for dem har vi altid problemer med. Vores tre indskiftere, heriblandt debutanterne Blicher og Lauridsen, er med til at ændre kampen for os i dag, så det skal de have ros for, slutter U17-cheftræneren.

Resultat
Esbjerg fB U17 – AGF U17 2-0 (0-0)
Målscorere
78′ 1-0 Marcus Kristensen
86′ 2-0 Lasse Lauridsen
Indskiftninger
28′ Noah Levaux (Frederik Ehrhorn)
46′ Marcus Blicher (Malthe Kilmark)
79′ Lasse Lauridsen (Vinh The Van)