U19 delte hjemme mod SønderjyskE

Efter sidste weekends nederlag til Lyngby, var det lørdag tid til at komme tilbage på sporet, da EfB på eget græs tog imod SønderjyskE. Hjemmeholdet kom dog hurtigt bagud 0-1, men Mathias Holm fik bragt balance i regnskabet efter blot seks minutter spilletid til 1-1, som også blev kampens slutresultat.

Der skulle kun gå tre minutter, før kampens første mål faldt. Det var dog gæsterne, der fik lov at juble, da esbjergenserne ikke fik clearet bolden væk i feltets højre side. Efter flere forsøg fra gæsterne endte bolden hos sønderjydernes Ardit Murati, som kunne sætte bolden ind i netmaskerne til en lynhurtig føring.
Vestjyderne svarede dog lige så hurtigt igen. Blot tre minutter senere formåede hjemmeholdet nemlig at kombinere flot i højre side, hvorefter et indlæg blev sendt ind i feltet, hvor Mathias Holm lurede ved bagstolpen og sikkert lagde bolden ind i nettet til en lige så hurtig udligning.
Herefter var det gæsterne, som kontrollerede spillet i første halvleg, uden dog at komme frem til de store chancer. Hos EfB var Rasmus Rejnhold og Mads Zaar tæt på, men ved begge muligheder manglede der lige den sidste skarphed, og derfor kunne holdene gå til pause med stillingen 1-1.
Anden halvleg kom værterne bedre med i opgøret, hvor især boldomgang blev markant forbedret, og det førte til, at holdet fik mere kontrol over kampen. På trods af spilovertaget kæmpede esbjergenserne med at skabe chancer i åbent spil.
Det samme havde udebaneholdet svært ved, og begge mandskaber skulle helt hen til kampens slutning, før de helt store chancer kom. Her var det Esbjergs Simon Bækgård, der manglede skarphed på et hovedstød fra sin position ved bagerste stolpe efter et indlæg.
Kort efter var også gæsterne tæt på, men her stod en af deres egne spillere i vejen for bolden, der ellers havde retning mod mål. Det blev ikke til mere end 1-1 i lørdagens chancefattige kamp.
– Første halvleg var ikke ret god for vores vedkommende, men i anden halvleg går vi ud og kontrollerer det. Uafgjort var et fair resultat, men vi mangler lige de sidste procenter for at blive helt farlige. Dog vil jeg gerne fremhæve David Easter, som gjorde det rigtig fint i det centrale forsvar, mens en spiller som Mirza Husic også får spillet sig op i dag, siger René Christiansen efter lørdagens uafgjorte resultat.
Skrevet af Martin Jørgensen

Resultat
EfB – SønderjyskE 1-1 (1-1)
Målscorere
3’ 0-1 Ardit Murati
6’ 1-1 Mathias Holm

Indskiftninger
53’ Deniz Korkmaz (Rasmus Rejnhol)
76’ Jeppe Paulsen (Mathias Holm)
89’ Frederik Kruchov Hummelgaard (Mads Larsen)