Førstehold

U19 fejede norsk modstand af vejen

Esbjerg fB U19 tog del i de skandinaviske mesterskaber i den netop overståede weekend i Gøteborg, hvor EfB’erne vandt deres to første gruppekampe mod henholdsvis norske Sogndal og Mjøndalens. D. 6. december venter Elfsborg, inden placeringskampene d. 8. december.

De skandinaviske mesterskaber havde første kampe fredag, hvor EfB’s U19-hold startede ud med at vende 0-1 til 2-1 mod Sogndal fra Norge i første kamp i gruppe A. Målscorerne var Patrick Egelund og Mads Zaar, og førstnævnte fik således også en markant hovedrolle i de blå-hvides kamp nummer to.
Søndag formiddag var der atter norsk modstand forude for René Christiansens U19-talenter, og det blev til en overbevisende sejr på 3-0, hvor Patrick Egelund var storspillende, idet han havde sidste fod på ved alle scoringer.
EfB’erne kan nu se frem til en afgørende kamp mod svenske Elfsborg i tredje og sidste gruppekamp fredag d. 6. december, som bliver en direkte duel om en plads i finalen to dage senere mod gruppevinder B.
– Efter en lang rejse på 8 timer i bus på første kampdag, så fik vi vendt opgøret til vores fordel og vandt 2-1, hvor især Andreas Lausen, der blev skiftet ind i anden halvleg, og Mads Zaar efterlod et godt indtryk – alt i alt, var det en fortjent sejr, for jeg synes, at vi var det bedste hold på banen. I kamp nummer to kom vi hurtigt foran, men tabte så lidt momentum. Vi stillede os lidt dybt og forsøgte at kontrollere kampen efter pausen, hvilket drengene mestrede rigtig flot, og med Egelunds scoringer til 2-0 og 3-0, så kan vi kigge tilbage på en rigtig god weekend, fortæller U19-cheftræner, René Christiansen, der mener, at de gode præstationer vil give et boost frem mod det kommende program.
– Nu kan vi se frem til en rigtig spændende afslutning på turneringen d. 6.-8. december, som jo faktisk kan blive to finaler – først gruppefinalen mod Elfsborg og derefter må vi se, om det bliver kampen om første- eller tredjepladsen, vi skal spille. Lige nu, så glæder vi os over de gode præstationer, som er en rigtig god optakt til vores kommende program, hvor vi møder FCM og FCK, inden vi igen tager mod Gøteborg, slutter Christiansen.


Nuværende stilling:
Gruppe A
IF Elfsborg, 6 point
Esbjerg fB, 6 point
Sogndal Fotball, 0 point
Mjøndalens IF, 0 point
Gruppe B
Malmö FF, 6 point
IF Brommapojkarna, 3 point
FC Midtjylland, 3 point
SK Brann, 0 point

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo