Akademi

U19-holdet vinder turnering i Holland

Esbjerg fB’s U19-mandskab gik i weekenden til tops i Holland til Heemskerk Cup. I finalen slog holdet belgiske Royal Antwerpen med 4-2. U17-holdet blev nummer fire.

Esbjerg fB’s to bedste akademihold i U17- og U19-årgangene var i weekenden i Holland for at deltage i Heemskerk Cup mod stærke modstandere fra Europa.

U19-holdet gik hele vejen, og sluttede turneringen af på bedste vis, da det i finalen blev til en sejr på 4-2 over Royal Antwerpen fra Belgien.

EfB vandt en, spillede uafgjort og tabte i de tre gruppespilskampe, hvilket var nok til avancement til semifinalen, hvor hollandske De Graafschap ventede, og blev slået med 1-0.

EfB’s U17-hold var også med i turneringen, og leverede fine præstationer, men måtte tage til takke med en fjerdeplads efter et 2-3-nederlag til VRS Academy i en straffesparkskonkurrence i kampen om tredjepladsen.

Cheftræner Patrick Harboe fortæller:

– Da vi tog til Holland, var det for at vinde, og det var en klar udmelding fra start. Vi har et fælles projekt på U19-holdet om at skabe en adfærd og kultur, hvor det handler om at vinde. Drengene har haft en hård opstartsperiode, og derfor giver det en god oplevelse at vinde en udenlandsk turnering, hvor spillerne mærker udbyttet af det, vi laver.

Resultater og målscorere:

HSV Odin – EfB 1-4
Ebbe Jørgensen, Cornelius Nørgaard, Paul Claes, Ebbe Jørgensen

Aberdeen FC – EfB 2-1
Ebbe Jørgensen

EfB – Ferencvarosi TC 2-2
Ebbe Jørgensen, Nikolaj Lund

De Graafschap – EfB 0-1
Niclas Vestby

Royal Antwerpen – EfB 2-4
Ebbe Jørgensen, Bendix Bennetzen, Ebbe Jørgensen, Nicolas Zøhner

Næste Hjemmekamp
søndag d. 4. august - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo