U19: Målrig herrefight ende i pointdeling

EfBs forsvarende U19 mestre tog lørdag middag imod topholdet FC Midtjylland i en velbesøgt kamp. Kampen sluttede 3-3 efter en rigtig herrefight, hvor EfB var foran i flere omgange.

I strålende solskin gæstede FC Midtjylland de forsvarende U19 mestre fra EfB på Guldager Idrætscenter.
Fra start gik begge hold hårdt til værks og dagens dommer havde sit hyr med at styre kampen. De mange hårde dueller og fysiske kampe tændte op i både spillere, trænere og tilskuere. Det gav anledning til en målrig affære.
Gæsterne fra Herning forsøgte at dominere kampen fra start, mens EfB var farlige på de hurtige omstillinger. På en sådan omstilling fik hjemmeholdet hjørnespark. Midtjyderne fik clearet i første omgang, men Jonas Mortensen lagde et perfekt indlæg ind efterfølgende, indlægget fandt Nicu Carnat, der på flotteste vis tog bolden til sig og udplacerede FCM-keeper Oliver Ottesen til 1-0 føring.
Udeholdet bed derefter fra sig og var i flere omgange farlige via angreb over højrekanten. Lige før den halve time blev rundet kom de igennem på samme kant, et hårdt indlæg blev slået ind foran EfB-buret. Jeppe Schultz kom først på bolden, men desværre for hjemmeholdet fik han sendt bolden i eget net, i forsøget på at afværge situationen. Ærgerlig udligning til 1-1.
Spillede bølgede frem og tilbage, og begge hold jagtede en føring før pausen. Dommeren havde lagt en linje, hvor der rigtig kunne blive gået til stålet, hvilket førte til mange hårde dueller og godt med glidende tacklinger. Det var ikke til alle forældres gode vilje, men det gav en intens dyst fyldt med nærkampe.
Få minutter før pausen fik Jeppe Schultz genoprejsning, da han kom først på et hjørnespark og headede bolden i kassen ved forreste stolpe. Denne gang i den rigtige ende og til en 2-1 føring til EfB.
Anden halvleg startede lige så intenst som første halvleg sluttede. Efter få minutter fik Martin Egelund testet træværket, da han kanonerede en afslutning på overliggeren, efter godt opspil fra Patrick Egelund og Oliver Nielsen.
Med føring til hjemmeholdet fik gæsterne mere spilovertag, mens de blåhvide vestjyder stod kompakt i defensiven. Det gav flere omstillingsmuligheder og efter en times spil udnyttede EfB en sådan, da Patrick Egelund øgede føringen til 3-1. En lang bold blev slået frem, Martin Egelund snittede den videre og Patrick Egelund kunne fange bolden i løb, holde forsvareren væk, runde keeperen og køligt trille den over stregen.
Tomålsføringen holdt dog ikke længe, da gæsterne fra FCM virkelig formåede at lægge et tryk på hjemmeholdet. Det gav to hurtige mål. Først reducerede Casper Tengstedt til 3-2 på et rigtigt angrebsmål, hvor han lagde bolden under EfB-målmand Lasse Mikkelsen. Få minutter efter endte et hjørnespark, der ikke blev ekspederet væk, ved netop indskiftede Japhet Larsen, der sendte udligningen i kassen. 3-3 og spænding til kampens afslutning.
Begge hold kæmpede indædt og der kom et par gode muligheder i kampens slutfase. Blandt andet måtte EfB’s Lasse Mikkelsen ud i fuld figur for at få det yderste af neglene på et godt langskud. Begge defensiver stod dog fast og kampen sluttede 3-3 efter en flot kamp med masser af fight.
EfB-træner Lars Vind var efter kampen ganske tilfreds:
“Jeg er meget tilfreds med drengenes udtryk i dag. Vi vidste at kampen skulle kriges hjem, og drengene gik ind til kampen, præcis som de skulle. De var klar på duellerne, som er nødvendigt mod FCM. Derfor er jeg godt tilfreds med det de leverede idag, men vi løb desværre tør for kræfter. Det tager jeg gerne på min kappe, det er mit ansvar som træner. Kampen kunne være gået begge veje, så vi er tilfredse med det ene point.”
Lars Vind havde også næste kamp i tankerne, når holdet på onsdag spiller Youth League imod KäPa fra Finland:
“Det havde været godt med en sejr idag, inden kampen mod KäPa. Drengene havde den rette indstilling i dag og det forpligter fremadrettet, så det skal vi se mere af på onsdag,” afsluttede U19-træneren.
Esbjerg fB’s U19 hold møder på onsdag finske KäPa i Youth League. Kampen spilles kl 14.00 i Helsinki.