U19-nederlag på eget græs

Esbjergs U19-mandskab hentede ikke point lørdag eftermiddag, da FC Midtjylland gæstede Gl. Vardevej. EfB manglede modet, mens midtjyderne var skarpe og vandt kampen med resultatet 3-0.

En blæsende eftermiddag ventede i Esbjerg for EfB og FCM, der krydsede klinger på atletikstadionet. Netop blæsten spillede måske en rolle, for især første halvleg blev en noget rodet affære.
Gæsterne fra FC Midtjylland åbnede opgøret bedst med ro på bolden, mens de forsøgte at presse spillet frem og finde dybdeløbende i offensiven. EfB havde svært ved at finde modet til at prøve ting af, og manglede også lige det sidste i duellerne.
Midtvejs i første halvleg faldt kampens første scoring efter et hjørnespark til midtjyderne. Standardsituationen blev slået mod forreste stolpe uden den store fart, men alligevel snød den Esbjerg-defensiven og gik altså direkte i nettet.
Det blev også 2-0 til udeholdet kort før pausefløjtet, og igen, var det et hjørnespark, som drillede EfB. Læderet søgte mod det forreste område i det lille felt, hvor Oskar Bloch kunne trille den løse bold i mål uden de store problemer. 2-0 til FC Midtjylland efter kampens første halvdel.
I anden halvleg, var det EfB til at tage dirigenstokken til sig for en periode. De vestjyske talenter var gode på bolden i det første kvarter efter pausen og spillede noget rigtig fint fodbold, men nøglen til at dirke midtjydernes offensiv op blev aldrig rigtig fundet.
I stedet kunne gæsterne sætte 3-0-scoringen i kassen, efter en anelse forvirring opstod i bagerste geled hos esbjergenserne. En tackling fra Thor Kristiansen i feltet gjorde, at et par af de blå og hvid-klædte troede, der ville blive dømt straffespark. Det gjorde der ikke, og så kunne Gustav Isaksen opsnappe bolden og score kampens tredje mål.
Der var ikke mere energi tilbage hos hjemmeholdet, efter en hård uge med kampe mod tre af Danmarks bedste mandskaber. Kampen sluttede 3-0 til midtjyderne, der var stærkest i duellerne og skarpest i offensiven.
– Man kan godt sige, det er kynismen, som bliver afgørende i dag. Vi møder et modent mandskab, som er stærke og samtidig et top 8-hold i Europa. Vi spiller ikke en særlig god første halvleg, men forbedrer os efter pausen, hvor vi dog stadig lige mangler det sidste. Når skuffelsen lige har lagt sig, så giver det inspiration til de kommende kampe og det er også god læring for drengene, fortæller U19-cheftræner, René Christiansen.

Resultat
Esbjerg fB U19 – FC Midtjylland U19 0-3 (0-2)
Målscorere
26′ 0-1 Mads Kristian Hansen
43′ 0-2 Oskar Bloch
61′ 0-3 Gustav Isaksen
Indskiftninger
46′ Patrick Egelund (Jeppe Paulsen)
46′ Mirza Husic (Simon Bækgård)
75′ Jacob Lønne (Thor Kristiansen)