U19: OB – EfB 2-1

Forårssæsonen åbnede med en tur til Fyn for U19-holdet, hvor OB stod som modstander. Kampen endte med et nederlag på 2-1, hvor EfB ellers var spilstyrende mere eller mindre fra start til slut.

Esbjerg fB U19 åbnede forårssæsonen første kamp på værst tænkelige vis. Der skulle kun gå et minuts tid før vestjyderne kom bagud med 1-0, og dermed var foråret for alvor skudt i gang for Lars Vind og U19-spillerne. Efter OB-scoringen satte EfB sig på kampen og var det spilstyrende hold, dog uden at komme frem til de farlige og afgørende muligheder i første del af halvlegen.
EfB bed dog for alvor fra sig i det 21. spilleminut. Martin Egelund drev bolden frem, inden han sendte Mathias Holm dybt, hvor den talentfulde offensiv-spiller satte sin direkte modstander, og derfra køligt udplacerede OB-keeperen til 1-1.
EfB mistede efter scoringen en anelse momentum, hvor presspillet ikke fungerede så godt, som det var tilfældet i den første del af halvlegen. Efter en halv times spil kom resultatet af dette, da OB endnu engang lykkedes med at komme i front ved at gøre det til 2-1. Herefter fandt EfB bedre takter frem igen, hvor presspillet fungerede godt for U19-talenterne. Dog blev det ikke til mere i første halvleg, og dermed var pausestillingen 2-1.
Anden halvleg lignede meget første. EfB sad fortsat på spillet uden for alvor at blive farlige, mens OB med jævne mellemrum kom afsted i omstillinger, der dog heller aldrig truede Mads Kikkenborg og EfB-defensiven for alvor. Generelt var det en velspillet anden halvleg med tanke på det spillemæssige, men slutproduktet udeblev fra begge hold, og OB trak derfor det længste strå og tilføjede tre point til kontoen.
– Vi er skuffet over kampen ikke gav point, for vi står med den følelse, at vi burde have fået point med hjem til Esbjerg. Vi leverede fint spillemæssigt, men vi manglede desværre skarpheden og derfor får vi selvfølgelig ikke point med fra Odense. I ungdomsfodbold må man, modsat seniorfodbold, godt have fokus på spillet mere end pointene på dagen, selvom det er klart, at vi altid gerne vil vinde. Vi kan bygge videre på spillet herfra, og det er vigtigt for os, fortæller cheftræneren, Lars Vind, der allerede skal i kamp onsdag igen, hvor Silkeborg byder U19 velkommen på JYSK Park klokken 20.00.
Resultat: OB – EfB 2-1 (2-1)
Målscorer:
1’  1-0
21’ 1-1 Mathias Holm