Smal U19-sejr i Vejle

Efter tre ugers kamppause var det igen tid for EfB’s U19-hold til at skulle i aktion, da holdet lørdag formiddag drog til det østjyske, hvor Vejle Boldklub ventede. I en uskøn første halvleg scorede begge hold en enkelt gang, hvor Patrick Egelund kom på tavlen for vestjyderne. Få minutter før slutfløjtet blev Deniz Korkmaz matchvinder, da han satte bolden i nettet til slutresultatet 1-2.

Vejle, der i sæsonen har vist sig stærke på eget græs, er ubesejret i de seneste seks hjemmekampe, og det var da også de rødklædte, der startede kampen bedst ud ved at være dominerende i mange af spillets faser. Der var sågar optræk til flere store muligheder, men bolden ind ville bolden ikke.
Efter et kort spilstop, og en mindre opsang til de unge vestjyder, begyndte esbjergenserne at komme bedre med i kampen. Med 15 spillet af kampen var frontløberen Rasmus Rejnhold lige ved og næsten, men den sidste skarphed manglede. Det gjorde den også syv minutter senere for selvsamme Rejnhold, som ikke fik ordentligt ram på en tværpasning ved bagerste stolpe.
32 minutter inde i første halvleg fik værterne tilkæmpet sig et straffespark begået af Tobias Stagaard. Den chance udnyttede østjydernes Lundrim Hetemi og sendte sit hold sikkert i front.
Esbjergenserne svarede dog hurtigt igen, da holdets topscorer Patrick Egelund udlignede, efter han forsøgte sig med en afslutning uden for feltet. Skuddet ramte en modspiller, hvorefter bolden sejlede i en bue henover Vejle-keeperen til stillingen 1-1, som holdene også gik til pause med.
Anden halvleg blev betydeligt bedre for EfB’s vedkommende. Den passive tilgang med alt for mange tabte dueller blev erstattet af et mere dominerende udtryk, hvor holdet fik presset Vejle længere tilbage på banen.
Det førte også til flere chancer, og efter en time var Mathias Holm tæt på, da han fik frit skud fra kanten af feltet, men afslutningen manglede skarphed. 20 minutter senere fik vestjyderne en dobbeltchance ved Patrick Egelund og Mathias Holm, men heller ikke her ville bolden ind over stregen.
Fem minutter før tid var det så Vejle, der igen fik chancen for at score fra straffesparkspletten, da Thor Kristiansen nedlagde en modstander i feltet. Denne gang viste esbjergensernes keeper, Mads Kikkenborg, prøver på sine styrker på stregen, da han reddede afslutningen.
Det lignede derfor et uafgjort resultat, men Simon Bækgård og Deniz Korkmaz ville det anderledes. Førstnævnte tog et dybdeløb, og inde foran målet fandt han Deniz Korkmaz, som fik vendt rundt og sendte kuglen ind over mållinjen ved nærmeste stolpe. Målet blev kampens sidste, og dermed kunne EfB snuppe de tre point og fastholde sin placering i U19 Ligaens top.
– Det er dejligt at vinde på en dag, hvor spillet ikke lige sidder der fra kampens start, selvom det blev bedre i anden halvleg. Mads Kikkenborg og Patrick Egelund skal fremhæves, da de begge var kampafgørende, men det er også værd at nævne, at vi i dag slutter af med fire U17-spillere på banen, hvoraf både Denis Catovic og Marcus Hansen får debut, fortæller cheftræner René Christiansen efter lørdagens sejr på udebane.

Skrevet af: Martin Jørgensen

Resultat
Vejle – EfB 1-2 (1-1)
Målscorere
32’ 1-0 Lundrim Hetemi
39’ 1-1 Patrick Egelund
87’ 1-2 Deniz Korkmaz

Indskiftninger
56’ Emil Ankersen (Jeppe Paulsen)
56’ Deniz Korkmaz (Rasmus Rejnhold)
90’ Marcus Hansen (Mathias Holm)