Førstehold

U19 skyder gang i Youth League

EfB’s talentfulde U19-drenge sparker deres UEFA Youth League-kampagne i gang onsdag. Modstanderen er de finske mestre Käpylän Pallo, bedre kendt KäPa. 

Som forsvarende mestre i U19-ligaen gives en billet til UEFA Youth League. Lodtrækningen som foregik i slutningen af august endte som bekendt med de finske mestre KäPa.
Opgøret bliver en stor oplevelse for Lars Vinds drenge, der derved også går en så kaldt engelsk uge i vente med tre kampe inden for en uge. Opgøret mod de finske mestre afgøres over to kampe, hvor den første spilles onsdag på Myyrmäen Jalkapallostadion. Returopgøret spilles 18. oktober på Blue Water Arena – to opgør som den stærke midtstopper, Jeppe Schultz, ser frem til.
– Jeg glæder mig helt vildt til at spille Youth League. Det er en stor turnering med gode hold, og gode spillere. At vi kan komme ud, og spille store kampe på internationalt niveau, kan give noget erfaring og hjælpe vores udvikling, siger en spændt Jeppe Schultz.
EfB anses på forhånd måske som favoritter, men U19-træner Lars Vind erkender at de forholder sig til det nye aspekt og understreger at læringen er vigtig i sådan en oplevelse.
– Det bliver en anderledes udfordring end vi er vant til, netop fordi resultatet afgøres over to kampe. Et rødt kort eller udebanemål kan jo her være altafgørende for returkampens forløb, fastslår U19-cheftræneren.
KäPa er en klub som satser alt på ungdom og derfor findes en del spillere også på deres U-landshold. KäPas A-hold spiller i 3. division, men klubben er en kendt udviklingsklub i Europa.
– Jeg var på besøg hos klubben og har derfor set deres faciliteter og set dem spille kamp. Vi møder et teknisk stærk hold, som gerne vil kopiere Barcelonas tiki-taka med mange små kombinationer og hurtigt spil, slutter Lars Vind.
EfB er i et fornemt selskab sammen med europæiske giganter som Inter, Ajax og Bordeaux blandt andre. Et videre avancement for EfB, betyder at vinderen af opgøret mellem Inter og Dinamo Kiev venter i næste runde.

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo