U19 SLUT: Brøndby IF – EfB 2-2

EfB tørnede lørdag sammen med Brøndby IF, hvor de to mandskaber delte i porten. Rasmus Rejnhold og Martin Egelund stod for målene, der sørgede for det ene point.

Det sidste fløjt i denne sæson lød lørdag eftermiddag på Brøndby Stadion, hvor Lars Vind og EfB’erne skulle forsøge at hive point med hjem til Vestjylland og samtidig knuse Brøndbys medaljedrømme. Værterne spillede nemlig stadig med om sølvmedaljer, så U19-cheftræneren var opmærksom på, at Brøndby ville komme blæsende fra start.
Brøndby kom da også med alt de havde i kampens begyndelse, hvor EfB var under et konstant pres. Esbjergenserne var passive i det defensive og stod generelt dårligt positioneret, som derved skabte flere muligheder for de blågule.
Efter tyve minutters spil kom Brøndby fortjent foran, da medaljekandidaterne fik et hjørnespark. Her blev sparket sendt mod forreste stolpe, hvor Anton Hendriksen stod klar til at heade den i nettet bag EfB-keeperen, Mads Kikkenborg. 1-0 til Brøndby IF.
Kort efter måtte Lars Vind ændre formation til 4-4-2 med en diamant på midtbanen, da Emil Ankersen måtte udgå med en skade. Den taktiske ændring hjalp dog gæsterne ind i opgøret, der gav EfB’erne mere kontrol. Vestegnens blågule talenter var dog stadig mest på bolden, men de havde sværere ved at komme bag EfB-defensiven.
Det så bedre ud mod første halvlegs ende, og det skulle vise sig at blive endnu bedre inden pausen for de vestjyske tropper. Det unge stortalent Mads Larsen, viste god fart på kanten og strøg mod baglinjen. Her sendte han et indlæg mod den bageste stolpe, hvor Rasmus Rejnhold flot steg op, og ofrede sig selv, inden han udlignede for Esbjerg fB. 1-1 og pausefløjt på Brøndby Stadion, der gav EfB en god fornemmelse inden anden halvlegs start.
Dog viste Brøndby igen styrken efter pausen og EfB truede i stedet mest på omstillingsspillet, men uden held for Lars Vinds udvalgte. Esbjergenserne fik dog arbejdet sig med i opgøret igen og viste oftere kontrolleret pasningsspil, der såmænd gav blod på tanden efter endnu en scoring.
Med et kvarter igen blev Martin Egelund stukket i dybden og kom derved i en position alene med målmanden. Her viste Holsted-knægten kølighed og chippede bolden over Brøndby-keeperen, der kunne se bolden hoppe i mål og bringe EfB foran 2-1. En teknisk og veludført kasse af U19-spilleren.
Føringen holdte dog ikke længe for esbjergenserne, der blot fire minutter senere kunne se Brøndby udligne til 2-2. En tvivlsom kendelse gav værterne et frispark i venstre side, hvor der blev sparket direkte på mål. Her fik Mads Kikkenborg halvklaret afslutningen, og da Brøndby var hurtigst over riposten blev udligningen altså en realitet.
Brøndby var på det tidspunkt klar over, at der skulle hives en sejr hjem for at sikre medaljer til vestegnen. Dermed blev der lagt et gevaldigt pres mod Esbjerg-defensiven, med konstant lange bolde pumpet mod Kikkenborgs målfelt, i bedste Zorniger-stil. EfB fik dog clearet samtlige løse muligheder, som opstod og der kom derfor ikke flere mål inden sæsonens sidste fløjt lød.
Rémis på Brøndby Stadion betød, at Brøndbys medaljehåb udeblev og EfB fik hevet et fint point med hjem til Esbjerg. U19-cheftræneren var dog en smule ærgerlig over, at det ikke blev til alle tre point.
– Jeg er ærgerlig over, at vi ikke hiver alle tre point med hjem mod et godt Brøndby-mandskab i dag, for det havde bestemt ikke været ufortjent. Det er dog en rigtig god indstilling at slutte af med efter en meget lang sæson, og det er bestemt noget vi kan tage med videre til næste. Spillerne og staben kan nu gå på en velfortjent sommerferie, og så glæder vi os til at starte op igen, slutter Lars Vind, der kan se EfB slutte som rækkens nummer ni i U19 Ligaen.

Brøndby IF – EfB 2-2 (1-1)
21’ 1-0 Anton Hendriksen
45’ 1-1 Rasmus Rejnhold
74’ 1-2 Martin Egelund
78’ 2-2 Magnus Warming
22. Rasmus Rejnhold

26’ Oliver Nielsen (Emil Ankersen)
63’ Jeppe Paulsen (Patrick Egelund)
75’ Lasse Hejl (Mikkel Nielsen)