U19 tabte i sæsonpremieren

Esbjerg fB U19 tabte lørdag 1-3 hjemme til FC Midtjylland i sæsonpremieren. Angriber Zean Dalügge stod for EfB’s scoring, da han udlignede kort efter pausen på straffespark.

På en glohed lørdag, hvor solen stod højt over hybridbanen i Esbjerg måtte Esbjerg fB U19 gå fra banen uden point, da FC Midtjylland vandt 3-1. Udeholdet åbnede hurtigt med en scoring, og i anden halvleg udlignede EfB ved Zean Dalügge, men det rakte ikke.
EfB startede stærkt ud i sæsonens første kamp, og allerede i det første minut tilspillede holdet sig en stor chance alene med udeholdets målmand, men den fornødne skarphed manglede.
Efter syv minutters spil måtte EfB-keeper Nicolai Vistisen så i stedet hive bolden ud af eget net, da FCM scorede direkte på et frispark, og bragte dermed gæsterne i front 1-0.
Midtvejs i første halvleg måtte Lars “Lungi” Sørensen, der var tilbage i rollen som U19-cheftræner, allerede foretage en indskiftning, idet kantspiller Mads Zaar humpede fra banen med en skade.
FCM var spilstyrende og mest på bolden, men EfB var bestemt med i opgøret og fik ofte stresset modstanderen, hvilket kastede et par muligheder af sig i løbet af første halvleg. Dog uden held.
Efter pausen var der igen balance i regnskabet, da EfB fik udlignet på et straffespark.
Kantspiller Marcus Hansen udfordrede godt i FCM-feltet, og da han forsøgte at snøre to forsvarsspillere blev han mildt sagt nedlagt. Straffesparket omsatte angriber Zean Dalügge og scorede sikkert til 1-1.
Glæden varede dog ikke særlig længe herefter, idet FCM blot skulle bruge nogle få minutter før de igen satte kurs mod sejren.
Defensiven fik ikke forsvaret færdigt, og efter nogle hurtige kombinationer scorede udeholdet først til 2-1 og senere 3-1, da et indlæg til slut endte i EfB’s mål.
Der faldt ikke flere scoringer i sæsonpremieren i Esbjerg. EfB tabte 1-3 til FCM.
– Vi arbejdede hårdt for sagerne og gjorde alt, hvad vi kunne, for at komme tilbage efter scoringerne, men det rakte desværre ikke. Hvis vi ser bort fra resultatet, er jeg meget tilfreds med indsatsen fra drengene, for de knoklede virkelig. Vi har søsat en ny spillestil, som vi skal arbejde videre med, og så vil vi fremadrettet blive mere komfortable og struktureret i vores spil, lyder det fra U19-cheftræner, Lars “Lungi” Sørensen.

Esbjerg fB U19 – FC Midtjylland U19 1-3 (0-1)
Målscorere:
7′ 0-1 Danijel Dejan Djuric
53′ 1-1 Zean Dalügge (straffespark)
58′ 1-2 Mikkel Tønnesen
60′ 1-3 Frederik Heiselberg
21 Marcus Kristensen
25′ Frederik Ehrhorn (Mads Zaar)
59′ Andreas Troelsen (Marcus Hansen)
80′ Adis Murati (Andreas Blåholm)