U19 tabte mod skarpe FC Nordsjælland

Esbjerg fB’s U19-mandskab gik fra egen bane uden point mod FC Nordsjælland onsdag aften. Gæsterne fra Farum var kyniske og skarpe foran mål, og det gav udeholdet en fortjent 4-0-sejr.

Det var ikke overraskende, at FC Nordsjælland var meget på bolden, som de så ofte er med mange berøringer og hurtige pasninger. Som følge heraf, forsøgte Esbjerg fB at stå lavt i banen for at undgå frie rum i defensiven.
Hjemmeholdet havde alligevel et par halve muligheder i første halvleg, men det blev aldrig helt færdiggjort. Mads Larsen havde chancen for at rykke mod kassen, men midtbanespilleren tøvede på det forkerte tidspunkt og så fik modstanderens defensiv afværget.
Efter en halv times spil var udeholdet tæt på at åbne for målscoringen på Gl. Vardevej, men skuddet fra kanten af feltet tog oversiden af overliggeren. Kort inden pausen blafrede netmaskerne dog, da FC Nordsjælland fangede EfB’erne oppe i banen og omsatte et kontraangreb til kampens første scoring efter en skarp tværpasning.
I anden halvleg kunne det velsagtens have blevet til en udligning for de vestjyske talenter. Blot fem minutter efter pausen kom offensivspiller Jeppe Paulsen nemlig fri igennem med målmanden, men et ellers velplaceret skud fortsatte tæt over mål.
FC Nordsjælland var bedst på bolden og skarpest i felterne, og det faktum beviste de unge tigre fra Farum med knap en time spillet, da endnu en omstilling blev udnyttet og forøgede gæsternes føring til 2-0.
Inden for de næste 25 minutter blev det både 3-0 og 4-0 til FC Nordsjælland. En indøvet hjørnesparkskombination gav først plads i bagrummet til kampens tredje scoring, hvor EfB ikke var opmærksomme, mens 4-0-målet faldt, da gæsterne opsnappede en fejlclearing og scorede kampens sidste mål.
– Vi tabte til et godt FC Nordsjælland-mandskab i dag. De var gode på bolden, og nogle gange, må man også bare anerkende, at et andet hold er bedre. Hvis vi skulle have haft point med fra den her kamp, skulle vi vise mere skarphed i første halvleg, hvor chancen for en føring var der, fortæller U19-cheftræner, René Christiansen.

Resultat
Esbjerg fB U19 – FC Nordsjælland U19 0-4 (0-1)
Målscorere
43′ 0-1 Paul Nnamani
56′ 0-2 Joachim Rothmann
68′ 0-3 Paul Nnamani
82′ 0-4 Joachim Rothmann
Indskiftninger
63′ Marcus Hansen (Deniz Korkmaz)
72′ Emil Ankersen (David Easter)