Reservehold

Ungt EfB-holder vinder 1-0 over FCM

Esbjerg fB leverede tirsdag en flot holdindsats i Ikast mod FC Midtjylland i Future Cup, og det rakte til en 1-0-sejr. Marcus Hansen scorede på straffespark i sidste minut.

Det blev til tre point til et ungt Esbjerg fB-mandskab tirsdag eftermiddag på udebane mod FC Midtjylland i Future Cup, idet holdet vandt med 1-0 efter scoring af Marcus Hansen på et straffespark i kampens sidste spilleminut.

Kampen åbnede med masser af spil frem og tilbage på banen for de to mandskaber, der begge stillede op med en lav gennemsnitsalder.

EfB tog stille og roligt styringen på kampen, og spillede sig flere gange igennem til fine muligheder uden, at det dog kastede oplagte scoringsmuligheder eller mål af sig.

Det samme kunne siges om midtjyderne, som EfB-defensiven formåede at lukke klogt ned.

I det hele taget stod EfB rigtig godt på banen og traf en masse kloge beslutninger de rigtige steder på banen til trods for, at holdsammensætningen bestod af spillere fra både første-, U19- og U17-holdet.

I målet blev Emil Jørgensen aldrig rigtig testet før pausen takket være den strukturerede defensiv, og de få gange der var behov for ham, var målmanden på plads.

0-0 ved pausen var ikke urimeligt, og EfB fortsatte fra anden halvlegs start i rollen som det mest boldbesiddende hold.

Som tiden gik kom flere og flere spillere på banen, og hver især faldt de fint til på kunstgræsbanen.

Det lignede længe en målløs affære, men i kampens sidste spilleminut fik EfB tilkendt et straffespark.

Marcus Hansen, der spillede en god kamp helt fremme, opsnappede bolden fra en FCM-spiller, og stak afsted mod mål.

Alene med midtjydernes målmand blev angriberen væltet ulovligt, og dommeren pegede resolut på straffesparkspletten.

Hansen tog bolden i hænderne, og lagde den til rette, hvorefter han sikkert scorede til 1-0.

Kort efter var det tæt på at blive 1-1, da FCM lykkedes med at skabe en chance efter en situation, hvor der opstod lettere panik i EfB-feltet, men skuddet mod mål tog Jørgensen sig sikkert af.

Der blev ikke scoret yderligere, og EfB vandt dermed fortjent på udebane mod en stærk modstander.

FC Midtjylland – Esbjerg fB 0-1 (0-0)

90′ 0-1 Marcus Hansen (straffespark)

Marcus Hansen

29′ Zamir Aliji (Bendix Bennetzen)
46′ Nikolaj Lund (Andreas Troelsen)
55′ Oliver Andreasen (Oquassa Chong)
55′ Damian van der Vaart (Niclas Vestby)
70′ Jacob Jensen (Phun Mang)