Førstehold

Viktor Tranberg indstiller karrieren

25-årige Viktor Tranberg stopper i Esbjerg fB et halvt år før kontraktudløb, idet forsvarsspilleren er blevet tvunget til at lægge fodboldstøvlerne på hylden på grund af alvorlig skade.

Esbjerg fB tager afsked med forsvarsspiller Viktor Tranberg et halvt år før kontraktudløb, da han i en alder af blot 25 år er blevet tvunget til at stoppe den aktive fodboldkarriere på grund af vedvarende skade.

Tranberg kom til EfB i 2019 fra FC Nordsjælland, og nåede 52 kampe og et mål i blåt og hvidt.

Adm. direktør Jens Hammer Sørensen er ærgerlig på forsvarsspillerens vegne, men sender ham gode ord med på vejen i sit fremtidige virke.

– Det er altid trist, når en fodboldspiller ikke selv er herre over, hvornår den sidste kamp er spillet, og bliver tvunget til at stoppe, som Viktor Tranberg nu er det. Viktor er stadig ung i fodboldsammenhæng, så jeg er ked af det på hans vegne, men jeg ved også, at han er godt rustet til livet efter fodbold og at han kommer til at gøre en positiv forskel et andet sted. Vi har været glade for at have haft Viktor i klubben hver dag, og ønsker ham alt det bedste fremover, siger han.

Tranberg er afklaret med sit karrierestop, som ikke er kommet som et lyn fra en klar himmel.

– Den her situation er ikke opstået fra den ene dag til den anden, så jeg har haft tid til at vænne mig til tanken, og det kan jeg mærke, har hjulpet mig. Sammen med fagfolk har jeg forsøgt alt for at holde gang i karrieren, men på et tidspunkt må man også lytte til kroppen og indse, der ikke er mere at gøre. Fodbolden har givet mig mange oplevelser, som jeg husker tilbage på med glæde, og det hjælper meget på det hele, at jeg stopper i EfB, mens holdet ligger i toppen. Selvom jeg ikke har spillet i denne sæson, har det alligevel glædet mig at se klubben have succes, for det fortjener den og ikke mindst fansene. Jeg har nydt hver dag i EfB, selvom der har været både op- og nedture, og jeg kommer til at følge rejsen tilbage til toppen af dansk fodbold, fortæller han.

Udover FCN og EfB har Tranberg spillet for svenske Örebro SK.