Vild U17-premiere endte med sejr

Esbjerg fB U17 indledte sæsonen på bedst mulige vis i U17 Ligaen, da akademi-knægtene tog alle tre point i en begivenhedsrig affære mod Randers Freja FC. EfB sejrede 4-2 på eget græs.

Jerry Lucenas U17-mandskab skulle blot bruge syv minutter på at åbne målkontoen i sæsonen 2019/20, da midtbanemand Andreas Troelsen fandt vej til netmaskerne og bragte EfB foran 1-0.
De gæstende østjyder lod sig dog ikke slå ud af et hurtigt føringsmål til hjemmeholdet. I stedet svarede de hurtigt igen og udlignede til 1-1 få minutter senere på et lidt tilfældigt mål, hvor Randers-spiller Jeppe Kudsk fik sidste fod på.
Trods en hektisk start og efterfølgende lidt sløseri fra hjemmeholdets side, kom der mere ro på gemytterne, men der skulle dog komme endnu en scoring i opgørets første halvdel. Det var igen esbjergenserne, der kunne tage endnu et skridt mod sejren, da Gustav Jensen scorede kampens tredje mål i det 42. spilleminut. Således kunne de blå-hvide gå til pause foran 2-1.
Ti minutters tid inde i anden halvleg var Randers dog på spil igen og bragte atter balance i regnskabet med kampens fjerde scoring til 2-2, da et frispark i højre pludselig dumpede ned foran en Randers-spiller. Målscoreren for udeholdet var Dion Veliqi.
Fire mål på blot en lille time, men det var ikke sidste gang, at en af de to keepere måtte hive bolden ud af eget net. Med tyve minutter tilbage af opgøret på Gl. Vardevej blev det nemlig til 3-2, da Sebastian Kargo Larsen var på pletten for Esbjerg-holdet med en pragtfuld scoring, og så lå fordelen altså hos vestjyderne for tredje gang.
Betingelserne blev dog ikke nemmere få minutter senere, idet Aske Holm Thorsen modtog et tvivlsomt rødt kort, da han røg i en tackling.
Randers magtede dog ikke at udnytte overtalssituationen, hvor en del af fortjenesten hertil velsagtens kunne tilskrives EfB. De vestjyske knægte var nemlig tålmodige og stod fast i organisationen, og kort før tid blev det hele så afgjort.
Marcus Kristensen brød en aflevering på banens midte, og da Randers-keeperen var kommet for langt ud af sit mål, så viste den unge EfB’er både mod og flot sparketeknik ved at klappe bolden i kassen fra 45-50 meter.
Flere mål blev det ikke til, men i de døende minutter måtte endnu en Esbjerg-spiller dog forlade banen før tid, da målscorer Andreas Troelsen modtog sit andet gule kort i kampen.
Med en 4-2-sejr i sæsonpremieren, var det naturligvis en glad cheftræner, der efter kampen havde set flere gode ting fra sit mandskab.
– Det var rigtig dejligt at spille om point igen. Det giver en helt anden tænding fra min side af, og det var fedt at se, det også smittede af på drengene ude på banen. Nu er vi kommet godt fra start og fået slettet nullet på pointtavlen med en god sejr i dag, så det er vi selvfølgelig tilfredse med. Der er mange tekniske og taktiske ting, som vi skal arbejde på, men indstillingen og energien var rigtig god, og det er parametre, man kan komme langt med, fortæller U17-cheftræner Jerry Lucena.

Resultat
Esbjerg fB U17 – Randers Freja FC U17 4-2 (2-1)
Målscorere
7′ 1-0 Andreas Troelsen
11′ 1-1 Jeppe Kudsk
42′ 2-1 Gustav Jensen
54′ 2-2 Dion Veliqi
72′ 3-2 Sebastian Kargo Larsen
89′ 4-2 Marcus Kristensen
Udvisninger
77′ Aske Holm Thorsen
90′ Andreas Troelsen
Indskiftninger
46′ Frederik Brinck Ehrhorn (Mathias Hausgaard Dahl)
63′ Malthe Nielsen (Malthe Kilmark)
63′ Noah Leveaux (Zean Peetz Dalügge)