Førstehold

Vind: Det handler om at tage næste step

U19-cheftræner Lars Vind kigger tilbage på en lang sæson, hvor U19-talenterne især har groet stor erfaring gennem UEFA Youth League og det Skandinaviske Mesterskab.

Esbjerg fB’s ældste talenter fra ungdomsafdelingen sluttede sæsonen i lørdags mod Brøndby IF, da de hev et enkelt point med tilbage til Vestjylland. U19-cheftræneren evaluerer nu på en begivenhedsrig sæson, hvor billetten til UEFA Youth League og det Skandinaviske Mesterskab jo blev sikret, eftersom esbjergenserne triumferede og stod som danske mestre i sæsonen 16/17.
UEFA Youth League
Som forsvarende danske mestre skulle EfB spille europæisk fodbold og derved repræsentere Danmark i det fineste selskab, nemlig UEFA Youth League. De finske mestre, KäPa stod som den første modstander, hvor EfB’erne sammenlagt avancerede. Næste stop i det europæiske blev Italien og storholdet Inter Milan, der også blev endestationen for de vestjyske drenge.
U19-cheftræneren glæder sig over den erfaring spillerne har taget med sig, og anerkender samtidig den store opbakning, som U19-talenterne oplevede fra hele regionen.
– Det var fire rigtig fede kampe mod henholdsvis KäPa og Inter Milan. Især udebaneturen har givet truppen en enorm erfaring, og de to opgør på Blue Water Arena har givet ekstra blod på tanden for de her knægte. Det var fantastisk at se, hvor mange der dukkede op for at støtte os, siger Lars Vind, der markerer Milano-turen som den største oplevelse mod et top-europæisk mandskab.
Det Skandinaviske Mesterskab
I december ventede så endnu en turnering for esbjergenserne, der skulle måle sig med de bedste hold i Norden. U19-talenterne slog henholdsvis Stabæk, Elfsborg og FCK i gruppespillet. I finalen ventede velkendte FC Midtjylland, der måtte helt ud i straffespark for at blive afgjort. Her kom en storspillende Mads Kikkenborg i fokus, da han nappede samtlige af FCM’s forsøg og sikrede EfB’erne titlen som Skandinaviens bedste hold.
– De tre ansvarshavende sørgede for, at turneringen var på et højt niveau, og det summede virkelig af professionalitet i gode omgivelser. Vi præsterede rigtig godt over begge weekender, og det var fuldt fortjent at drengene tog titlen med hjem til Esbjerg. Jeg er rigtig stolt over spillerne, for det er virkelig stærkt at præstere sådan, når det er Nordens største hold, der står som modstander, fortæller U19-cheftræner, Lars Vind.
U19 Ligaen
De store europæiske udfordringer skubbede den hjemlige liga ned som tredje prioritet, og EfB’erne måtte derfor nøjes med en beskeden 9. plads.
– Det er lidt ærgerligt, at de erfaringer vi har nu, ikke var i truppen fra sæsonens start. Hvis det var tilfældet, havde vi grebet det anderledes an og dermed stået bedre stillet mod slutningen af sæsonen. Her fik kampene ikke den nødvendige intensitet, som vi oplevede gennem hele kalenderåret i 2017, siger Lars Vind, der med en sejr mod Brøndby i sidste spillerunde kunne have endt nummer syv, hvilket havde været mere tilfredsstillende.
Nu står sommerferien for skud, men en ny sæson venter snart, og cheftræneren har da også været opmærksom på det lovende kuld, der er på vej, som gennem hele sæsonen har suppleret flot til U19.
– Det bliver spændende at se, hvordan spillerne de nu kan udvikle sig individuelt og som hold. Truppen ser fin ud på kvalitet og der har været en god volume, der yderligere er bakket op af et lovende kuld U17-spillere. Det er hvad det i bund og grund handler om, nemlig at gøre spillerne klar til det næste niveau. Vi har bestemt givet spillerne god erfaring i løbet af denne sæson, der kan gøre det lettere at træde direkte ind i fodboldens virkelige verden, slutter Lars Vind, der sender spillerne på ferie indtil uge 29 forud for Iber Cup, der venter ugen efter.

Næste Hjemmekamp
søndag d. 10. marts - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo