Førstehold

Vind gør status på Reserveligaen

Esbjerg fB lukkede mandag eftermiddag Pulje 3 i Reserveligaen ned med en 3-0-sejr i Viborg. Dermed sluttede holdet på førstepladsen i puljen foran FC Midtjylland, Silkeborg IF og Viborg FF, hvilket transitions- og assistenttræner Lars Vind er godt tilfreds med.

Ved siden af 3F Superligaen har Esbjerg fB spillet med i Reserveligaen, hvor holdet har været placeret i Pulje 3 sammen med FC Midtjylland, Silkeborg IF og Viborg FF.
EfB sluttede efter seks kampe på førstepladsen i puljen med 12 point og en målscore på 19-14, hvilket betyder, at der i foråret venter hård modstand mod andre Superliga-reserver.
Transitions- og assistenttræner Lars Vind gør status på efterårssæsonen:
– Niveauet i Reserveligaen er fint, og ligger rent sportsligt et sted imellem en Superliga- og U19-kamp. Vi prioriterer kampene højt, og betragter dem som et skridt på vejen for især vores unge spillere, der med tiden gerne skal tage skridtet helt op og blive fast inventar på førsteholdet.
– Tilgangen har til alle kampene derfor været nøjagtigt, som var det en Superliga-kamp, vi skulle spille. Taktisk og mentalt har vi forberedt os på samme måde for at give så mange erfaringer som muligt videre til de spillere, der er med til den enkelte kamp. Omgivelserne er naturligvis ikke de samme, men vi har alligevel fået mange redskaber med os videre.
Udover spillere fra Superliga-truppen har flere hold fra EfB Akademi været leveringsdygtige til opgørene.
– Gennemsnitsalderen på holdet har generelt været meget lav, og vi har benyttet mange U17- og U19-spillere. Samtidig har unge drenge som Patrick Egelund, Jonas Mortensen, Noah Nurmi og Mads Larsen, der alle er en del af førsteholdstruppen, leveret godt og fået lov at møde seniorspillere fra de andre klubber, siger Lars Vind.
Han fremhæver desuden indstillingen hos de erfarne førsteholdsspillere, der har været med undervejs.
– Ligesom de andre klubber har stillet med genkendelige navne og kvalitetsspillere, så har vi gjort det samme. Det kan være svært at omstille sig fra at have spillet på Blue Water Arena til en mere ydmyg kampbane på et træningsanlæg, men den mentale barriere har de mere erfarne spillere klaret godt, og så skal man jo huske på, at gode præstationer kan bruges til mere spilletid på Superliga-holdet, slutter Lars Vind.
Modstanderne i foråret kendes ikke endnu.