Kampreferat

Vindblæst pointdeling i Roskilde

Det blev til et enkelt point for Esbjerg fB lørdag ude mod FC Roskilde på trods af pauseføring. Elias Sørensen scorede sæsonmål nummer 26.

Esbjerg fB spillede lørdag eftermiddag 2-2 imod FC Roskilde på udebane i et opgør, hvor vinden til tider spillede holdene et puds. EfB gik til pause med en 2-1-føring efter mål af Elias Sørensen og Nicklas Strunck.

Kampen åbnede med et hjemmehold, der fra første minut spillede frem ad banen og gik højt op på EfB’s banehalvdel.

Det gav plads til EfB-spillerne den anden vej, og efter knap tre minutters spil var topscorer Elias Sørensen tæt på at score til 1-0.

Malthe Kristensen første bolden frem, og spillede Mikail Maden fri, der fra baglinjen fik sendt et indlæg ind i feltet.

Her dukkede Sørensen op og med en fin afslutning fik angriberen sendt bolden mod mål, men stolpen kom i vejen for en tidlig EfB-føring.

Den store mulighed var dog ikke et udtryk for overlegen EfB-spil i kampens indledning, som Roskilde satte sig relativt tungt på.

Hjemmeholdet, der fortsat er med i kampen om oprykning til NordicBet Ligaen, fik sat en del fine angreb op omkring EfB-feltet, men defensiven stod fint imod og fik gjort arbejdet tilpas færdigt, når det brændte på.

Dog ikke mere end, at Roskilde efter 23 minutters spil kunne score til 1-0.

Et frispark i EfB’s højre side blev sendt i feltet med rette fart og præcision, hvor Tobias Stagaard noterede sig for et selvmål, da han noget uheldigt fik sat hovedet på og dirigeret bolden i nettet uden chance for målmand Daniel Gadegaard.

EfB blev dog ikke slået ud af den grund, selvom Roskilde var farligst rent offensivt.

Små 10 minutter inden pausen slog EfB nemlig en omstilling, og bolden endte hos Kristensen, der var gået med frem fra sin back-position.

Han sendte en bold i boksen, hvor Sørensen dukkede op og med et veludført hovedstød dirigerede 1-1-udligning i hus.

Scoringen gav holdet holdet selvtillid eksemplificeret ved Andreas Troelsen, der sendte et frispark fra 25 meter direkte mod mål.

Den yderst kvalificerede afslutning havde kurs direkte mod mål, og kun en god redning gjorde, EfB ikke kom foran.

I det 44. spilleminut kunne Roskilde dog ikke forhindre EfB i at score.

Nicklas Strunck gjorde det nemlig til 2-1 efter en situation, hvor Andreas Lausen fik afsluttet tæt under mål, og bolden strøg tilbage i spil.

Her var Strunck vågen og med sin venstrefod kunne han let score og sørge for en lettere overraskende pauseføring bedømt ud fra de første 45 minutter.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen foretog ingen ændringer i pausen, så de startende EfB’ere fortsatte fra anden halvlegs start.

Roskilde kom til den størst mulighed efter pausen, da en drilsk afslutning blev sendt mod mål.

Heldigvis for EfB’erne strøg skuddet dog i sidenettet.

Kampen bølgede frem og tilbage, og EfB spillede også friskt til, når værterne efterlod plads til det.

Det kastede et par nærgående forsøg af sig, hvor der ikke manglede meget for at udbygge føringen.

På trods af det var det dog Roskilde, der lykkedes med at score kampens fjerde mål.

Efter en god times spil blev bolden nemlig via overliggeren hamret i nettet til 2-2 efter en episode med klumpspil i det lille EfB-felt.

Herefter lagde Roskilde en stor energi i også at score for tredje gang.

Da kampen gik ind i det sidste kvarter skulle EfB-defensiven virkelig på overarbejde, da der foregik et sandt bombardement fra hjemmeholdet.

Særligt efter 79 minutters spil var det tæt på, men Gadegaard i EfB-målet hev en fantastisk flot redning frem, som forhindrede et yderligere mål.

Kort efter måtte målmanden endnu engang finde en god redning frem fra kataloget, da en en for kort tilbagelægning pludselig gav en Roskilde-spiller frit skud fra feltkanten.

Selvom det fungerede fint for hjemmeholdet i slutningen af kampen, så fik EfB en stor mulighed to minutter før tid.

Et fint frispark af Lausen blev sendt i feltet, hvor Troelsen steg til vejrs og fik headet mod mål, men der manglede lige akkurat et par centimeter for en scoring.

Mere skete der ikke, og holdene måtte derfor tage til takke med et point hver i en til tider uskøn fodboldkamp, hvor vejrforholdene spillede en væsentlig rolle.

EfB spiller sæsonens sidste kamp næste lørdag, når holdet hjemme på Blue Water Arena får besøg af Nykøbing FC.