Førstehold

Vrabec: Vi skal være på hver gang

Esbjerg fB åbner fredag forårssæsonen i NordicBet Ligaen på udebane mod Fremad Amager, og cheftræner Roland Vrabec kigger med respekt frem mod et halvår, hvor der fra start skal tages skridt i den rigtige retning.

Fredag aften kl. 18.30 løber Esbjerg fB på banen til den første kamp efter vinterpausen, når holdet gæster Fremad Amager i Sundby Idrætspark.

Cheftræner Roland Vrabec ser frem mod premieren i NordicBet Ligaen og foråret som helhed:

– Efter en lang vinterpause så glæder alle i staben, truppen og klubben sig selvfølgelig til, at det bliver alvor igen. Det er det, som fodbold drejer sig om, og vi kigger med spænding frem mod i morgen, hvor vi tager hul på et spændende og vigtigt foår.

– Jeg synes, at vi har haft en god vinteropstart, hvor vi er blevet matchet mod dygtige modstandere og har haft en god træningslejr i Tyrkiet. Resultatmæssigt har det været op og ned i træningskampene, og vi har virkelig mærket, hvad der kræves på øverste niveau, men spillemæssigt har vi bygget på, og jeg var godt tilfreds med generalprøven mod Hobro IK i lørdags, selvom man som træner altid kan finde forbedringspunkter.

– Vi går ind til forårssæsonen med ydmyghed i forhold til den situation, vi er i, og den position i rækken vi er placeret på. Muligheden for at slutte blandt de øverste seks hold er tilstede, og den skal man ikke tvivle på, at vi jagter, for det er målet, men vi ved godt, at det bliver svært, fordi vi er bagud på point.

– Et andet fokus på de kommende 14 kampe er udvikling. EfB har været igennem store forandringer både på og uden for banen og særligt i sommer. Derfor er kontinuitet vigtigt for os nu for at skabe et langsigtet, stærkt projekt, og jeg synes, vi er et godt sted. Også med henblik på de spillere vi har fået tilført i januar, som er faldet godt ind i gruppen og har været med til at hæve kvaliteten.

– Blandt andet derfor er det også vigtigt med gode resultater, så vi virkelig kan begynde at bygge op til den nye sæson, men igen må jeg understrege, at vi ikke tager noget for givet, og vi ved, hvad der sker, hvis vi ikke slutter i den bedste halvdel efter grundspillet. Så bliver det drabeligt weekend efter weekend, og den situation er vi forberedt på, for der er jo en vis sandsynlighed for, det sker.

– Men først og fremmest har vi øjnene rettet mod Fremad Amager i morgen aften, og jeg håber, vi vil se et mandskab, der er klar fra start og vil sende et signal om, at vi i fællesskab kan levere et godt forår som afsæt til en ny sæson.