Zaar grundlagde U17-sejr

Jerry Lucenas mandskab tog fortjent alle tre point i lørdagens match mod Randers Freja FC. Mads Zaar lynede to gange.

Esbjergs U17-drenge havde god selvtillid forud for opgøret lørdag eftermiddag på Gl. Vardevej, da Randers Freja FC besøgte Atletikstadionet, og den selvtillid skulle vise sig, at få et ekstra boost.
De blåhvide kom dog ikke helt optimalt ud til kampens begyndelse, der var en smule rodet fra de to hold i dagens U17-kamp, men vestjyderne fik hurtigt rettet op og fik løbende styr på begivenhederne. Herefter begyndte mandskabet så småt at drage fordel af dette og presse på for en scoring, og den kom da også midtvejs i første halvleg.
U17-landsholdsspilleren, Mads Zaar, stod for dagens første scoring, da han bragte EfB’erne i front, men det blev kun for en kort stund. Gæsterne fik nemlig udlignet allerede fire minutter senere, da en personlig fejl i Esbjerg-defensiven gjorde, at Randers-holdet også noterede sig for en scoring.
Det slog dog ikke hjemmeholdet ud, der hurtigt fik sig samlet og søgte videre efter endnu en scoring, som igen kunne bringe Lucenas udvalgte foran og det skete også kort før pausen. Igen var det Mads Zaar, der efter et flot angreb fik nettet til at blafre for tredje gang i kampen, og Zaars anden scoring.
2-1 til EfB, hvilket også var resultatet efter første halvleg, hvor trænerteamet i pausen lagde vægt på, at holdet skulle gå ud og dominere anden halvleg og dermed finde vejen til de tre point.
U17-talenterne tog dog ikke teten fra anden halvlegs start og det var i stedet Randers’ Frederik Jørgensen, der bragte balance i regnskabet med sin scoring til 2-2 blot fire minutter efter pausen. Herefter blev det en rodet affære, der gav løse chancer i begge ender, og spillet var derfor ikke tilfredsstillende fra nogen af de to sider.
Mod matchens afslutning justerede Jerry Lucena derfor i formationen og ændrede back-kæden fra fire til tre mand, og det gav et overtag til vestjydernes fordel med flere mand fremme. Da uret havde rundet de firs minutter kom en fortjent forløsning så for esbjergenserne, der scorede to mål kort efter hinanden.
Et selvmål gjorde det først til 3-2, og tre minutter senere var Mads Borchers på pletten med scoringen til 4-2, som endegyldigt lukkede og slukkede opgøret.
EfB satte cruise control på de sidste par minutter, der kørte sejren sikkert hjem, og dermed kunne vestjyderne indkassere tre point til kontoen i U17 Ligaen. U17-cheftræneren var glad for, at sikre endnu en sejr, selvom indsatsen måske ikke var den bedste af slagsen.
– Vi spiller ikke den bedste kamp i dag, men jeg synes alligevel, det er fortjent, at det er os der løber med alle tre point. Det bliver lidt et rodet opgør i store dele, men vi får justeret og giver lige det sidste. Selvom det var et andet udtryk, som der blev vist i forhold til kampen mod AaB, så er vi selvfølgelig stadig tilfredse, for vi står nu med en sejr for anden gang i streg, siger Jerry Lucena.

Resultat
Esbjerg fB – Randers Freja FC 4-2 (2-1)

Målscorere
22’ 1-0 Mads Zaar
26’ 1-1 Mikkel Brund
41’ 2-1 Mads Zaar
49’ 2-2 Frederik Jørgensen
83’ 3-2 Mikkel Brund (Selvmål)
86’ 4-2 Mads Borchers
Indskiftninger
36’ Kristian Iversen (Marcus Hansen)
60’ Anders Akselsen (Aske Thorsen)
78’ Marcus Kristensen (Zean Dalügge)