Zaar-scoring ikke nok for U17

Esbjerg fB U17 tog lørdag eftermiddag imod FC Nordsjælland, hvor holdet fra Farum sejrede 2-1 og kunne således hædre sig som danske mestre. Mads Zaar scorede for hjemmeholdet.

Esbjerg fB U17 var værter i sæsonens sidste kamp, da FC Nordsjælland, der sigtede mod guldet, besøgte vestkysten. EfB var garanteret ligaens femteplads, mens alt andet end et nederlag ville betyde et ryk op i tabellen og en slutplacering blandt de fire bedste.
FC Nordsjælland åbnede bedst og inden for de første fem minutter spillede de sig til to store chancer, men Esbjerg fB-keeper Nicolai Vistisen var parat inde på stregen og fik altså afværget for de blå-hvide.
EfB havde optræk til få muligheder i løbet af første halvleg, men aldrig noget der for alvor stressede Farum-defensiven. Det var FCN i kontrol og mest komfortable på bolden, mens hjemmeholdet manglede mod og kvalitet i spillet.
Det lignede dog, at EfB-defensiven kunne holde buret rent i den første halvdel, men kort før pausefløjtet scorede FC Nordsjællands Andreas Bredahl til 1-0.
Efter pausen blev det bedre for de vestjyske talenter, men kvaliteten i flere aktioner manglede fortsat. Trods bedre takter, var det stadig gæsterne fra Nordsjælland, der havde overtaget. Farum-holdet forøgede da også til 2-0 efter en times spil på endnu en scoring fra Andreas Bredahl.
Med tyve minutters tid igen faldt reduceringen pludseligt, da kantspiller Mads Zaar opsnappede bolden på kanten af feltet og hamrede den i krydset. En flot, flot scoring og EfB manglede nu blot et mål for at bringe balance i regnskabet.
Gæsterne, der havde guldet i den ene hånd, blev en smule vaklende herefter, da EfB forsøgte at presse på for udligningen. Esbjergenserne manglede dog skarpheden på den sidste tredjedel, hvor der blot opstod halve muligheder, og derfor blev det et nederlag på 1-2 til de blå-hvide talenter fra Esbjerg.
Esbjerg fB tog derfor en endegyldig femteplads i U17 Ligaen, mens sejren til FC Nordsjælland betød, at de kunne krone sig som danske mestre for sæsonen 2018/19.
– FC Nordsjælland var bedre end os, og vi manglede generelt kvalitet over hele linjen. Vi må også erkende, at de fortjent er danske mestre og lykønske dem med det. Hvis vi helt kort skal runde sæsonen af, så har Jerry og jeg været meget tilfredse med det, som spillerne har leveret og det har været en rigtig fin sæson, fortæller René Christiansen, der kortvarig stod i spidsen for U17, da Jerry Lucena var med U16 til en turnering i Düsseldorf.

Resultat
Esbjerg fB U17 – FC Nordsjælland U17 1-2 (0-1)
Målscorere
41′ 0-1 Andreas Pedersen Bredahl
62′ 0-2 Andreas Pedersen Bredahl
70′ 1-2 Mads Zaar
Indskiftninger
70′ René Holst (Andreas Lausen)
81′ Danny Ly (Rasmus Madsen)
85′ Joachim Bertelsen (Mads Zaar)