Kampreferat

EfB deler med godt spillende Hillerød

Esbjerg fB måtte søndag tage til takke med et enkelt point hjemme på Blue Water Arena, da holdet spillede 1-1 med Hillerød Fodbold. Lucas From bragte EfB foran med 1-0, men det rakte ikke til alle tre point.

En jævnbyrdig affære mellem Esbjerg fB og Hillerød Fodbold søndag eftermiddag på Blue Water Arena sluttede 1-1 i en kamp, hvor Lucas From ellers sørgede for en tidlig føring. Udeholdet arbejdede sig dog godt tilbage i kampen, og fik undervejs sat EfB under pres flere gange, men storspil af målmand Daniel Gadegaard afværgede yderligere mål imod.

Gæsterne fra Hillerød spillede friskt til, og tog initiativ fra første minut.

Det gav boldbesiddelse på EfB’s banehalvdel, og efter kort tid en stor mulighed efter et indlæg, hvor målmand Daniel Gadegaard ikke fik bokset tilstrækkeligt til bolden.

Med det resultat at en nedfaldsbold tilfaldt en Hillerød-spiller, som dog sparkede i sidenettet.

Det lå derfor ikke lige umiddelbart i kortene, at kampens første scoring skulle tilfalde EfB, men det var, hvad der skete efter 10 minutters spil.

Tim Freriks stak afsted i et angreb, men blev tacklet foran feltet.

Lucas From kom i anden række blæsende, og var først over bolden, som han resolut sparkede mod mål.

Undervejs derind ramte den en Hillerød-spiller og ændrede retning, hvilket snød modstander-målmanden, der blot kunne se til, at EfB bragte sig foran med 1-0.

Udeholdet fortsatte dog deres spillende stil, og efter et kvarters tid var det få centimeter, der gjorde, det ikke blev 1-1, da en modstander vendte på en tallerken foran feltet og sendte en bold afsted mod fjerneste stolpe.

Efter 24 minutter lykkedes det Hillerød at udligne til 1-1 efter en situation, hvor EfB-forsvaret blev fanget højt oppe og efterlod plads centralt.

Det udnyttede modstanderne til at skabe en en-mod-en-situation, og Gadegaard var prisgivet i den duel.

Herefter fulgte en periode med en anelse dødvande, hvor begge hold gjorde livet svært for hinanden.

Mod slutningen af første halvleg fandt EfB dog en form for fodfæste, hvilket kastede en god mulighed til Freriks af sig.

Hollænderen lavede en god solo-aktion og kom fri fra en modstander, hvorefter han sparkede mod mål, men målmanden fik pareret den glimrende afslutning ud i banen.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen foretog en enkelt ændring i pausen, da Andreas Troelsen erstattede Leonel Montano fra anden halvlegs start.

Der var blot spillet et par minutter, inden Hillerød noget tilfældigt fik en stor chance foræret.

Yacine Bourhane mistede nemlig bolden i eget felt i en upresset situation, hvilket pludselig efterlod en modstander alene igennem med Gadegaard, der dog var hurtigt ude af sit mål og fik reddet godt.

Gadegaard var i det hele taget på overarbejde i begyndelsen af anden halvleg, og i det 55. spilleminut måtte han hive endnu en pragtredning frem, da Hillerød atter kom til skud i feltet.

EfB havde vanskeligt ved at sætte spillet på gæsternes banehalvdel, men efter 65 minutters spil kom Jonas Mortensen lidt ud af det blå til en stor hovedstødschance tæt under mål på et fint indlæg af Andreas Lausen, men bolden gik lige akkurat over.

Med et lille kvarter igen blev Mikkel Ladefoged og Julius Beck også skiftet ind med henblik på at etablere mere spil fremadrettet.

De havde ligesom holdkammeraterne dog også vanskeligt ved for alvor at bryde igennem Hillerød-defensiven, og i stedet var det i den anden ende, det brændte på i slutminutterne.

For i kampens overtid opstod en situation, hvor en Hillerød-spiller var igennem med Gadegaard, men den duel vandt målmanden umiddelbart, selvom der efterfølgende blev sat en afslutning op tæt foran mål.

Hillerød-afslutteren sparkede over fra nært hold, og derfor sluttede opgøret uden vinder.

EfB spiller igen fredag kl. 19.00 på udebane mod B.93.