Ærgerligt nederlag i Hjørring

Det lykkedes ikke Esbjerg fB søndag at hente årets første point, idet det på udebane mod Vendsyssel FF endte med et 0-1-nederlag.

Esbjerg fB måtte søndag eftermiddag se sig besejret med 0-1 på udebane af Vendsyssel FF i NordicBet Ligaen, da holdet indkasserede et ærgerligt mål kort inden pausen. EfB er dermed fortsat uden point i forårssæonen.

Hjemmeholdet startede kampen klart bedst ved at lægge et pres på EfB, der blev skubbet langt tilbage i banen fra første fløjt.

Det kastede et par halve muligheder af sig til hjemmeholdet inden for de første 10 minutter, som dog ikke udmøntede sig i noget farbart.

EfB arbejdede sig stille og roligt ind i kampen, og særligt midtbanen med Yacine Bourhane som det defensive anker fandt fodfæste.

Med hurtige kombinationer fik holdet derfor spillet sig til et par fornuftige muligheder.

Også lysten til at skyde fra distancen var tilstede, og både Nicklas Strunck, Leonel Montano og Emil Holten gav det et skud fra 20-25 meter.

Rigtigt farligt blev det dog ikke fra nogle af de to mandskaber, der var gode til at lukke af og ikke tage nogle chancer.

Trods det scorede Vendsyssel til 1-0 kort før pausen efter en situation, der ikke burde være blevet farlig.

En lang bold blev sendt ned bag EfB-bagkæden, hvor Kevin Conboy ville følge den til dørs hos målmand Corey Addai.

De to spillere gik dog galt af hinanden, og det udnyttede en nordjyde til at gå imellem og prikke bolden i det tomme net.

Kort efter var det også ved at blive 2-0, da Vendsyssel spillede sig igennem til baglinjen og fik et fladt indlæg ind foran mål.

EfB-defensiven fik clearet, men ikke tilstrækkeligt og bolden røg ud i feltet til afslutning.

Heldigvis for EfB strøg afslutningen dog langt over mål.

Der blev i pausen mellem de to halvlege ikke foretaget nogle ændringer, og det var således de samme 11 EfB’ere, der egentligt havde præsteret fornuftigt i de første 45 minutter, som skulle forsøge at få vendt 0-1 til noget brugbart fra det 46. spilleminut.

Efter et lille kvarter blev cheftræner Roland Vrabec dog tvunget til at foretage sin første ændring, idet en stærkt spillende Bourhane måtte lade sig udskifte med en skade.

Ind i hans sted kom Bardhec Bytyqi til sin officielle debut for EfB.

Også længere fremme på banen blev der skiftet i samme sekvens, da Mathias Jørgensen erstattede Montano.

Netop Bytyqi kom i fokus i sin første aktion, da EfB etablerede en omstilling efter et hjørnespark til hjemmeholdet.

Addai sendte Strunck afsted, der med et fikst træk serverede bolden for fødderne af Bytyqi foran feltet.

Offensivspilleren afsluttede resolut, men manglede den sidste kynisme, og målmanden kunne derfor redde uden de store vanskeligheder.

Mod slutningen erstattede Lasha Parunashvili Isak Olafsson, hvilket betød et formationsskifte i forsøget på at fremskaffe den vigtige udligning.

Trods forsøget på at være mere offensive lykkedes det ikke EfB at komme på tavlen, og derfor endte det med et smalt 0-1-nederlag.

Næste kamp er på udebane mod AC Horsens.

Vendsyssel FF – Esbjerg fB 1-0 (1-0)

40′ 1-0 Lucas Jensen

11 Emil Holten

58′ Bardhec Bytyqi (Yacine Bourhane)
58′ Mathias Jørgensen (Leonel Montano)
76′ Lasha Parunashvili (Isak Olafsson)