Førstehold

Blue Water Arena bliver røgfrit

Sport & Event Park Esbjerg og EfB Elite A/S har i fællesskab besluttet at indføre egentligt rygeforbud overalt på Blue Water Arena.

Blue Water Arena har haft et delvist rygeforbud med afmærkede rygeområder siden 2015, men det er nu besluttet at indføre komplet rygeforbud – hvilket også vedrører e-cigaretter – på stadionet. Beslutningen, der er truffet i samarbejde mellem Sport & Event Park Esbjerg og EfB Elite A/S, træder i kraft til kampen mod Brøndby IF på søndag den 17. februar.
– Grunden til, at vi gør stadion røgfri er ikke for at genere rygerne, men for at tage hensyn til de, som ikke ryger. Nu har vi gennem de seneste 3 år været lidt i en mellemliggende periode, hvor vi har haft rygezoner placeret rundt på stadion og det har ikke fungeret så godt, som vi håbede. Derfor tager vi nu det næste skridt og gør stadion til et røgfrit stadion. Andre Superliga-stadions rundt i Danmark har haft gode erfaringer og positive tilkendegivelser fra gæster med et røgfrit stadion. Derfor håber vi også, at det bliver taget godt imod her, fortæller direktør hos Sport & Event Park Esbjerg, Niels Bækgård, som bakkes op af EfB’s adm. direktør.
– Vi har været i en overgangsperiode, som har givet store gener og udfordringer for vores gæster omkring salgsboderne og toiletfaciliteterne på tribunerne. Med den fælles beslutning om rygeforbuddet ser vi frem til, at vi i fremtiden kan byde vores gæster velkommen på et røgfrit stadion. Det er absolut ikke for at genere vores rygende gæster, men det er mere for at komme nuværende gener og udfordringer ved rygeområderne til livs. Samtidig er det også vigtigt, at vi tager det nødvendige hensyn til de af vores gæster, som ikke ryger. Vi håber på forståelse for ændringen og er også overbevist om, at der er mange af vores gæster der er rigtig glade for ændringen. Det er samtidig helt i tråd med udviklingen generelt set i Danmark, hvor offentlige bygninger er røgfrie områder, fortæller Brian Bo Knudsen og fortsætter.
– Hvis nogle gæster fortsat ønsker at ryge før og under fodboldkampe på Blue Water Arena, skal det fremover foregå uden for stadion. Allerede til kampen mod Brøndby, vil der være en løsning klar, således det er muligt at gå ud fra stadion for at ryge, og gå ind og se fodbold igen, fastslår EfB’s adm. direktør, Brian Bo Knudsen.
Nord Energi Arena i Hjørring, Aalborg Portland Park, Vejle Stadion og Right to Dream Park i Nordsjælland er allerede røgfrie Superliga-stadions, og dermed bliver Blue Water Arena det femte i rækken med rygeforbud.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo