Brøndby stoppede U19-stime

EfB’s U19 mandskab tabte 2-0 på eget græs, da Brøndby IF besøgte Gl. Vardevej lørdag middag. Dermed stoppede de blågule den gode stime for U19.

U19-drengene fra Esbjerg skulle forsøge at gøre fire sejre til fem i træk, da Brøndby IF slog vejen forbi kunstgræsbanen på Gl. Vardevej. Det skulle dog vise sig, at blive en svær opgave på trods af et selvtillidsfuldt Esbjerg-mandskab.
EfB startede rigtig fint ud i dagens opgør, som også havde en god chance i opgørets første minutter ved Patrick Egelund, men fik desværre ikke kvalitet i afslutningen. Efter de første tyve minutter tog Brøndby dog fat i opgøret, og trykkede hjemmeholdet tilbage, hvor vestjyderne agerede en smule panisk. Efter en halv time gav det så en scoring, som ikke var ufortjent med det sidste forløb i tankerne. En bold kom ind fra højre, og blev rettet af, hvilket snød Mads Kikkenborg i Esbjerg-målet. 1-0 til Brøndby, som også blev resultatet til, da dagens dommer fløjtede for sidste gang i første halvleg.
I anden halvleg ændrede René Christiansen på taktikken, hvor planen var, at Mads Zaar og Patrick Egelund skulle bruge sin fart mod Brøndbys midtstoppere, og dermed faldt Rejnhold en smule mere tilbage i banen. EfB steppede op og fik styr på begivenhederne, og kreerede også et par fine chancer ved Patrick Egelund og Patrick Tjørnelund. Især førstnævnte havde en god mulighed i det lille felt, men forsøget tog overlæggeren.
Esbjergs U19-drenge gjorde mange ting rigtige efter pausen og kunne bestemt være indsatsen bekendt, men skarpheden manglede altså i de afgørende situationer. EfB-dominansen stressede gæsterne, som dermed også måtte reagere hertil og trak sig længere tilbage på banen i håbet om, at kunne forsvare sin smalle føring på 1-0.
På trods af det, så fik Brøndby IF dog et par chancer på omstillinger, og syv minutter før tid lukkede gæsterne så endeligt kampen til 2-0. En lidt for nonchalant aktion i den vestjyske defensiv gav en åben chance for Ertugrul Teksen, som ikke tøvede, men i stedet klappede bolden i kassen. Det blev også matchens sidste mål, og derfor løb Brøndby IF med sejren i Esbjerg.
Efter kampen var René Christiansen både en anelse skuffet over de missede chancer, men anerkender indsatsen i store dele af kampen.
– Brøndby var bedst i første halvleg, men vi fik virkelig styr på det efter pausen, og det har jeg stor respekt for. Vi kan selvfølgelig være skuffet over ikke at score, for vi har bestemt gode muligheder for det. Men jeg synes egentlig, at vi går fra banen med et fint indtryk, for vi rejste os og dominerede i perioder af opgøret. Det var også positivt at se, at Noah Nurmi virkelig spillede en god kamp i dag sammen med U17-spillerne, Mads Zaar og Patrick Tjørnelund, som bestemt også viste gode takter. Der er god læring i det her, og det skal vi tage med, sagde U19-cheftræneren efter dagens match.

EfB – Brøndby IF 0-2 (0-1)
33′ 0-1 Agust Evald
83′ 0-2 Ertugrul Teksen
22. Rasmus Rejnhold
68′ Mikkel Søndergaard (Noah Nurmi)
79′ Jeppe Paulsen (Mads Zaar)
88′ David Easter (Mads Larsen)