Førstehold

Dagbog fra Lungi

Grundet corona-virussen er Danmark midlertidigt lukket ned, og det betyder for Esbjerg fB, at alle planlagte kampe er udsat på ubestemt tid. Samtidig er holdtræningen suspenderet således, at spillerne selvtræner. Læs her hvordan midtbanespiller Jacob Lungi Sørensen håndterer perioden.

Jacob, hvilke tanker har du gjort dig omkring den situation verdenssamfundet står i?
– Det er en meget ærgerlig og alvorlig situation, og i særdeleshed for de ældre og dem der er ekstra-udsatte med kroniske sygdomme. Vi skal stå sammen om det her og tage det meget seriøst, så vi hurtigst muligt kan komme tilbage til hverdagen med så få konsekvenser som overhovedet muligt.
Hvordan sørger du for at opretholde formen?
– Ligesom alle de andre spillere så har jeg selvfølgelig også fået et træningsprogram med hjem, som jeg bruger en del tid på. Udover det mest basale som løb og styrketræning bruger jeg mange kræfter på at træne min mobilitet – herunder min smidighed. Og så laver jeg en del yoga for at blive strukket godt ud i kroppen. Når jeg savner at røre fodbolden, så kan jeg godt finde på at tage ud på kunstgræsbanen og sparke lidt på kassen – selvfølgelig alene.
Har du kontakt til dine holdkammerater via de sociale medier?
– Som dagene går bliver det mindre og mindre. Det er jo ikke fordi vi hver især oplever alverden i disse dage, så kontakten er begrænset.
Når den ikke står på træning – hvad laver du så?
– Jeg ser rigtig meget TV, og har forskanset mig med den helt store pakke. Derudover har jeg et stort projekt om total-rengøring af min lejlighed på tegnebrættet, hvor jeg både skal have vasket gulve, støvet af, pudset vinduer og gjort køleskabet rent. I min stue har jeg desuden en plan om at lave en billedevæg, så jeg har også god tid nu til at gå og spekulere over, hvad jeg vil have op at hænge.
Hvis du skal give EfB-fansene et godt tip til at fordrive tiden på – hvad er det så?
– På Netflix har jeg lige set den amerikanske serie Manhunt: Unabomber, som var fremragende. Den kan jeg anbefale til fansene. Og så har jeg gang i bogen Shoe Dog, som handler om manden bag Nike, og den virker meget lovende. Ellers har jeg kun hørt gode ting om serien Sunderland ‘Til I Die – den vil jeg se efter anbefaling fra flere forskellige sider.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 26. april - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo