Kampreferat

EfB arbejder tre point hjem i Aarhus

Esbjerg fB hentede mandag endnu en sejr, da holdet ude mod Brabrand IF vandt med 2-1. Andreas Lausen scorede i første halvleg for EfB, inden Emil Holten efter pausen afgjorde kampen.

Endnu en sejr til Esbjerg fB blev en realitet mandag eftermiddag efter en rigtig arbejdsindsats, hvor spillerne kæmpede og spillede en 2-1-sejr hjem på udebane mod Brabrand IF. Andreas Lausen scorede på langskud til 1-0 før pausen, mens Emil Holten sikrede alle tre point i anden halvleg.

Hjemmeholdet lagde aggressivt ud og med direkte spil blev EfB-feltet belejret i kampens indledning uden, at det dog kastede alverden af sig til Brabrand.

Det gav tid og plads den anden vej til at slå en omstilling, som efter seks minutters spil, hvor Emil Holten flot spillede Elias Sørensen fri.

Sørensen tog et par træk, og sendte bolden i feltet til Nicklas Strunck, der kom blæsende frem.

Midtbanespilleren fik afsluttet angrebet, men Brabrand-målmanden var på plads, og fik reddet.

Efter 10 minutters spil blev EfB nødt til at foretage den første ændring, da Jonas Mortensen gik ud med en skade.

Ind i hans sted kom Malthe Kristensen, og den unge EfB’er faldt hurtigt fint og godt ind på holdet.

Da der var spillet knapt et kvarters fodbold blev Lukas Jonsson i EfB-målet testet for første gang i kampen, da en Brabrand-spiller kom i en god skudposition i feltet.

Svenskeren kom dog hurtigt ned ved forreste stolpe, og fik afværget.

De omkring 400 tilrejsende EfB-fans fik kort efter noget at juble over, da Andreas Lausen stemplede ind i kampen med en flot aktion.

Midtbanespilleren kom i en god skudposition uden for feltet, hvorfra han prøvede lykken.

Og via fjerneste stolpe strøg afslutningen i nettet, og EfB kunne bringe sig foran med 1-0.

Et par minutter senere var Lausen ved at blive dobbelt målscorer, da han blev spillet fri i en omstilling, men afslutningen fra spids vinkel blev reddet ud over baglinjen.

Aarhusianerne fik momentvis forvandlet det direkte spil til noget farligt, men defensiven ved særligt Tobias Stagaard gik ind i duellerne med fuld kraft, og var gode til at afvikle de tilnærmelser, der kom.

Godt fem minutter før pause var der dog ikke noget at gøre, da Brabrand udlignede til 1-1.

En aflevering skråt tilbage i feltet endte for fødderne af en modstander, der let kunne styre bolden ind bag Jonsson fra tæt afstand.

Det var samtidig den sidste egentlige aktion i første halvleg, og EfB med cheftræner Lars ”Lungi” Sørensen kunne derfor gå i omklædningsrummet og tale om, hvordan anden halvleg skulle gribes an.

Begge hold kom ud til de sidste 45 minutter med en stor lyst til fortsat at angribe, og efter blot et par minutters spil kom Brabrand til en fin afslutning i feltet, men sidenettet tog fra.

I den anden ende kom Mikail Maden også til en god mulighed efter hurtigt kombinationsspil med Holten og Sørensen kort forinden.

Midtbanespillerens forsøg endte dog lige i handskerne på Brabrand-målmanden.

Langsomt men sikkert overtog EfB styringen, og fik lov til at holde bolden i gang på værternes banehalvdel.

Derfor var det ikke videre ulogisk, at Holten efter 64 spilleminutter gjorde det til 2-1.

Yacine Bourhane modtog bolden centralt, vendte rundt og sendte et helt fantastisk indlæg ned bag Brabrand-bagkæden.

Her var Holten søgt ned og med en god tæmning fik han kontrol over bolden, som sikkert og kontrolleret blev sendt i nettet.

Holten måtte et øjeblik efter lade sig udskifte til fordel for Steven Simpson, der kom ind helt fremme.

Brabrand skulle få kampens næste gode mulighed, da et godt langskud blev sendt afsted.

Bolden havde kurs mod det fjerneste målhjørne, men sneg sig lige akkurat forbi.

I det hele taget skiftede kampbilledet fra EfB i kontrol til en mere livlig affære.

Simpson var dog tæt på definitivt at fjerne al tvivl om udfaldet med små 10 minutter igen, da han vendte rundt i feltet af afsluttede resolut.

Uheldigvis for ham og holdkammeraterne tog bolden dog stolpen, og gik ud over baglinjen.

Mere skete der ikke, selvom Brabrand forsøgte sig med et lille pres i de døende sekunder, og EfB kunne derfor køre hjem fra Aarhus med tre point.

EfB spiller igen allerede lørdag, når Skive IK gæster Blue Water Arena.