EfB delte med Fredericia

Esbjerg fB spillede fredag 2-2 med FC Fredericia i den sidste træningskamp inden afrejse til Tyrkiet onsdag. EfB førte med 2-0 ved pausen på mål af Mads Larsen og Mathias Kristensen.

Fredag testede Esbjerg fB mod FC Fredericia fra 1. division i holdets sidste testkamp, inden det tager afsted til Tyrkiet på træningslejr onsdag. EfB spillede en god første halvleg, og kunne derfor fortjent gå til pause med en 2-0-føring på mål af Mads Larsen og Mathias Kristensen. Efter pausen scorede Fredericia to gange til slutresultat 2-2.
EfB fik den bedste start på opgøret og var mest på bolden i størstedelen af første halvleg.
Defensiven startende med Jeppe Højbjerg i målet og de fire forsvarsspillere foran, herunder Franz Brorsson der fik sin første kamp for EfB, viste solide takter fra første minut, og tillod ikke værterne nævneværdige muligheder.
I den anden ende af banen var Mads Larsen at finde på den offensive midtbaneposition bag Adrian Petre, og det skulle vise sig at være en god idé.
For efter blot 11 minutter kunne netop Larsen score til 1-0 efter flot forarbejde af Petre.
Den 18-årige EfB’er tog et godt dybdeløb ind i feltet efter en aflevering af Petre, og sikkert satte han bolden i nettet.
Fredericia havde problemer med at trænge igennem EfB-defensiven, og den ene gang det lykkedes, hev Højbjerg en god redning frem efter en en-mod-en-situation med en angriber.
Anderledes effektive var EfB efter godt en halv time. Petre modtog bolden i højre side af banen og stak straks ind mod mål.
Fra kanten af feltet sendte han en god, flad bold ind i feltet, som Mathias Kristensen ved fjerneste stolpe let kunne sparke i kassen til 2-0, hvilket også blev resultatet af de første 45 minutter.
Cheftræner Lars Olsen benyttede pausen til at skifte Joni Kauko og nyankomne Ante Erceg, der kun havde en træning med sine nye holdkammerater i benene, på banen.
Fredericia fik dog den bedste start på anden halvleg, idet holdet efter blot to minutters spil kunne reducere til 1-2 efter hjørnespark.
EfB-defensiven fik ikke clearet bolden ved forreste stolpe, og derfor måtte Højbjerg se sig passeret.
I den efterfølgende periode var Fredericia mest på bolden, mens EfB var sjældnere gæster på den sidste tredjedel af banen.
Tættest på var Petre med et par frispark fra kanten af feltet, og Austin på en nedfaldsbold efter et indlæg, men farligt for alvor blev det ikke.
Det lå derfor i kortene, at Fredericia kunne udligne, hvilket skete et lille kvarter før tid efter et meget flot angreb og mål.
Således byggede holdet et angreb op i højre side af banen, som endte med en flad bold tværs ind i banen foran feltet. Her kom en Fredericia-spiller blæsende, og med et velplaceret, udadskruet spark hamrende han bolden i det lange hjørne uden chance for Højbjerg.
Herefter faldt tempoet i kampen, og der blev ikke scoret yderligere.
EfB rejser til Tyrkiet onsdag d. 29. januar.

FC Fredericia – Esbjerg fB 2-2 (0-2)
Målscorere:
11′ 0-1 Mads Larsen
33′ 0-2 Mathias Kristensen
47′ 1-2
77′ 2-2
9. Adrian Petre
46′ Ante Erceg (Pyry Soiri)
46′ Joni Kauko (Mads Larsen)
82′ Patrick Egelund (Adrian Petre)