Klub

EfB indgår samarbejde med Bakkeskolen Cosmos om ny FIFA-linje

EfB stiller fra det nye skoleår klubbens to FIFA-spillere Lasse Bækkelund og Christian Lillebæk til rådighed på Bakkeskolen Cosmos i et nyt samarbejde. De to E-sportsspillere skal undervise elever i det digitale fodboldspil 2 X 3 timer ugentligt.

Fra det nye skoleår efter sommerferien starter et officielt samarbejde mellem EfB og Bakkeskolen Cosmos, som ligger i den østlige del af Esbjerg. Samarbejdet kommer til at kredse omkring det populære sportsspil FIFA, hvor EfB’s to spillere Lasse Bækkelund og Christian Lillebæk skal dele ud af erfaringer og lære fra sig til skolens elever på Sport Plus-linjen.

De to professionelle FIFA-spillere tørner hver uge ud for EfB E-sport i den populære eSuperliga, som TV-transmitteres på Canal 9 tirsdag og onsdag, så Bakkeskolen Cosmos elever kan se frem til sparring fra højeste niveau i Danmark.

Brian Bo Knudsen, adm. direktør i EfB, glæder sig over samarbejdet med Bakkeskolen Cosmos.

-E-sport er et relativt nyt område for os, og vi er derfor glade for at have indgået en aftale med Bakkeskolen Cosmos, så vi i fællesskab kan brande den fremadstormende sportsgren såvel som EfB generelt. Den udvikling vil EfB gerne tage del i og være med til at skubbe fremad ved at stille vores to dygtige FIFA-spillere til rådighed, siger han.

På sigt er det håbet for begge parter, at elever fra skolen kan repræsentere EfB E-sport i eSuperligaen.

-Vi arbejder hver dag hårdt på, at spillere fra vores ungdomsafdeling skal slå igennem i Superligaen og tørne ud på græsset på Blue Water Arena, og derfor håber både vi og Bakkeskolen Cosmos selvfølgelig også på, at vi med tiden kan få lokalt islæt på vores hold i eSuperligaen, da det går fint i tråd med det, vi som klub og organisation gerne vil stå for, siger Brian Bo Knudsen.

Skoleleder på Bakkeskolen Cosmos, Morten Mærsk Schmidt, er stolt over samarbejdet med EfB. Han ser det som en blåstempling af det set up skolen allerede har i forhold til CS:GO, og drømmen er naturligvis at levere fremtidens FIFA-spillere til EfB’s hold i eSuperligaen.

-Med dette samarbejde styrker vi vores position, som et af Danmarks mest attraktive eSport-centre på grundskoleniveau. Vi driver allerede nu en succesfuld CS:GO-linje, hvor vi har skabt et træningsmiljø, der giver spillerne mulighed for at udvikle sig markant og et læringsmiljø, der samtidig styrker deres faglighed. Så spillerne får et godt udgangspunkt for deres videre vej ind i ungdomsunddannelserne, siger han.

FIFA-undervisningen starter til august.

Sport Plus-klasserne på Bakkeskolen Cosmos

FIFA-linjen bliver fra det kommende skoleår en del af Sport Plus-klasserne på Bakkeskolen Cosmos. Sport Plus-klasserne rummer i det kommende skoleår foruden FIFA-linjen også en CS:GO-linje, en TeamGym-linje og en Brasiliansk Fodbold-linje. Målgruppen for Sport Plus-klasserne er elever, der går i 7. til 9. klasse.

Kriterierne for optagelse i Sport Plus-klasserne er, at man som elev…

  • … vil yde en stor indsats og kan magte balancen mellem at være dedikeret sportsudøver og passe sin skole.
  • … agerer på en respektfuld og disciplineret måde i skolen og under træningen.
  • … er topmotiveret for at dyrke deres sportsgren.
  • … er klar til at deltage i fysisk træning, som en naturlig del af at være en dedikeret sportsudøver.

Informationsmøde

Der afholdes informationsmøde om FIFA-linjen i EfB-Cafeen på Blue Water Arena mandag d. 29. april kl. 19.00. Her kan interesserede forældre og unge få information om både træningen på FIFA-linjen og skolegangen i Sport Plus-klasserne på Bakkeskoen Cosmos. Trænerne samt repræsentanter fra EfB E-sport og Bakkeskolen Cosmos deltager i mødet.

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo