EfB kriger sejr hjem i Roskilde

Esbjerg fB hentede lørdag atter tre point til kontoen i 2. division, da holdet fortjent vandt 1-0 ude over FC Roskilde på en scoring af Emil Holten i første halvleg.

Den tredje sejr på stribe i 2. division kom i hus for Esbjerg fB lørdag eftermiddag, da det på udebane mod FC Roskilde blev til en 1-0-sejr. Emil Holten var på plettet i en kamp, hvor EfB havde kontrol over begivenhederne i størstedelen af de 90 minutter.

Kampen åbnede med et lille overtag til hjemmeholdet, inden EfB fandt fodfæste.

Der var dog ingen fare på færde, og efter små 10 minutters spil satte EfB sig også på begivenhederne.

Det resulterede i nogle fine overtalssituationer på særligt højre-kanten, hvor Mads Larsen og Jonas Mortensen fik etableret angreb.

Førstnævnte kom da også til opgørets første afslutning, da han resolut sparkede på mål første gang på en god pasning ind i feltet.

Den kvalificerede afslutning gik dog i sidenettet.

EfB havde kampen under fin kontrol, og efter en lille halv times spil blev det også fortjent 1-0.

Holdet kørte bolden flot rundt, og fik sat Nicklas Strunck i scene på kanten med en fornem tværspasning af Yacine Bourhane.

Forsvarsspilleren pillede den ned på flotteste vis, tog et træk og slog et indlæg ind i feltet.

Her dukkede Emil Holten op på kanten af det lille felt, og med et flot hovedstød udplacerede han Roskilde-målmanden.

Målet kom i kølvandet på en rigtig god EfB-periode, hvor hjemmeholdet ikke fik meget tid på bolden, når den en sjælden gang var på EfB’s banehalvdel.

I det hele taget var der masser af spilleglæde og løbevillighed fra de sortklædte EfB’ere, og kort efter føringsmålet var Mathias Jørgensen tæt på at udbygge.

Angriberen blev spillet fri i feltet og afsluttede hårdt første gang, men værternes bagerste mand fik pareret over mål.

Sjællænderne bed for første gang fra sig kort før pausen, da EfB fik et hjørnespark imod sig.

Bolden blev servet ind i feltet, hvor den fik lov at gå tværs igennem til en hovedstødschance tæt under mål ved bagerste stolpe.

Heldigvis for EfB fik Roskilde-spilleren ikke et ordentligt træf, og bolden gik i nettaget.

I første halvlegs sidste ordinære minut var Holten tæt på at kopiere sit første mål, da han atter steg til vejrs og headede mod mål.

Angriberens afslutning var på vej ind over stregen, men Jørgensen kom farende og satte foden på, hvorefter dommeren fløjtede for offside og underkendte 2-0.

Alle startende 11 EfB’ere fortsatte på banen fra anden halvlegs start.

Roskilde kom bedst ud til de sidste 45 minutter, og forsøgte fra start at trykke EfB tilbage i banen.

Defensiven var dog rolige i duellerne, og tog sig af det optræk, der kom inden for de første minutter.

Cheftræner Lars Vind blev 10 minutter inde i anden halvleg tvunget til at foretage sin første ændring, da Holten måtte humpe for banen.

Ind i stedet for kom Hans Høllsberg, der tog plads på den defensive, centrale midtbane.

Han faldt fint ind i spillet fra start, og vandt sine første dueller midt på banen.

De store chancer lykkedes det dog ikke EfB for alvor at komme frem til, og i jagten på den vigtige 2-0-scoring blev Andriy Novikov sendt i aktion med en lille halv time igen.

Den fornyede energi helt fremme hjalp EfB-mandskabet kortvarigt længere frem.

Det til trods fik Roskilde overtaget mod slutningen af kampen, og der blev sendt mange bolde ind i feltet, hvor Gadegaard flere gange måtte strække sig langt for at gribe.

Men med stor disciplin og masser af nærkampsstyrke formåede holdet at stå sammen og cleare væk, når det var nødvendigt.

Fem minutter før tid blev Bardhec Bytyqi og Daniel Thøgersen også sat på banen med henblik på at være med til at arbejde de tre point hjem.

I de døende sekunder kastede hjemmeholdet alt frem i EfB-feltet, og boldene blev servet ind.

Roskilde fik på en nedfaldsbold sendt en meget kvalificeret afslutning afsted mod mål, men Høllsberg var placeret det rigtige sted, og fik headet over.

På det efterfølgende hjørnespark kom værterne igen til afslutning i en situation, hvor EfB blev fanget i ubalance i feltet.

Afslutningen strøg dog en meters penge forbi den nærmeste stolpe, og EfB kunne ånde lettet op.

Farligere blev det ikke, og den tredje sejr på stribe til EfB blev en realitet.

EfB spiller igen d. 15. oktober, når holdet på udebane skal op imod B.93.

FC Roskilde – Esbjerg fB 0-1 (0-1)

28′ 0-1 Emil Holten

11 Emil Holten

54′ Hans Høllsberg (Emil Holten)
63′ Andriy Novikov (Elias Sørensen)
85′ Bardhec Bytyqi (Mads Larsen)
85′ Daniel Thøgersen (Mathias Jørgensen)