Førstehold

EfB leverede og slog AaB med 2-1

Esbjerg fB vandt tirsdag aften opstartsperiodens anden kamp i streg, da AaB blev slået med 2-1. Joni Kauko scorede begge mål i et opgør, der samtidig bød på knap 20 comeback-minutter til Jakob Ankersen.

Ikast Stadion lagde onsdag aften kunstgræs til opstartsperiodens anden træningskamp for Esbjerg fB, da AaB var modstanderen. EfB leverede en god og helhjertet præstation, og holdet vandt således med 2-1 efter to scoringer af Joni Kauko i første halvleg.
EfB fik en fin start på opgøret, og via begge kanter blev der angrebet lystigt fra første minut.
Efter fem minutters spil fremtvang Nicklas Røjkjær på venstre-kanten således et hjørnespark, og det blev sendt skarpt ind i feltet. Her kom Rodolph Austin først på bolden, men hovedstødsafslutningen gik en lille meter over mål.
Kort tid efter lykkedes det så EfB at score til 1-0.
Joni Kauko tog et godt løb ind i feltet, hvor Røjkjær med en god pasning fandt ham. Alene med AaB-målmanden var finnen iskold, og han kunne let putte bolden i nettet.
EfB fortsatte de fine takter efter føringsmålet, og velspillende Røjkjær bragte sig efter 17 minutter i en god skudposition fra kanten af feltet. Den kvalificerede afslutning sneg sig dog lige akkurat forbi fjerneste stolpe.
Efter en halv times spil greb AaB momentum i kampen, og EfB blev presset længere tilbage på banen.
Defensiven inklusiv Jeppe Højbjerg stod dog godt imod, og viste sikkerhed i indgrebene.
Offensivt havde EfB vanskeligt ved at fastholdene angrebene mod slutningen af første halvleg, og bolden blev generelt tabt for hurtigt efter erobring.
Det blev dog alligevel 2-0 til EfB kort inden pausen, da Kauko let kunne score sit andet mål.
Med energisk arbejde og et hårdt pres erobrerede han bolden fra en AaB-forsvarer, og alene igennem med målmanden blev der udvist kølighed i form af et stille prik forbi og ind over stregen.
Cheftræner Olafur Kristjansson skiftede fra anden halvlegs start fire spillere, og det betød, at nytilkomne Andri Bjarnason fik sin uofficielle debut for EfB.
Holdet startede fint og havde flere fine kombinationer fra det 46. spilleminut.
Eksempelvis da Lashas Parunashvili og Jonas Mortensen spillede sig godt igennem, hvilket gav en god chance til sidstnævnte fra en spids vinkel. Uheldigvis for unge Mortensen stod det fjerneste stykke af overliggeren i vejen for et regulært drømmemål.
AaB viste dog også tænder fremme ad banen, og efter 56 minutter lykkedes det nordjyderne at reducere.
På et frispark begået en meters penge uden for feltet blev bolden sendt direkte i mål uden chance for Højbjerg, der var ude i fuld længde.
Herefter bølgede kampen frem og tilbage som en fiskutter på vesterhavet uden, at der dog blev skabt de helt store målchancer.
Med små 20 minutter igen blev tilbagevendte Jakob Ankersen skiftet ind til sin comeback-kamp, og kantspilleren gik straks ind i spillet med sin udfordrende stil.
Den anden vej udfordrede AaB også, og i slutminutterne var der tale om en stor belejring af EfB-feltet.
Men med kynisme og figthervilje lykkedes det EfB’erne at holde aalborgenserne fra at score yderligere, og derfor var den anden sejr ud af to mulige i opstartsperioden en kendsgerning.


Resultat:
AaB – Esbjerg fB 1-2 (0-2)
Målscorere:
8′ 0-1 Joni Kauko
43′ 0-2 Joni Kauko
56′ 1-2 Tim Prica
Startopstilling:
16 Jeppe Højbjerg
40 Daniel Anyembe
8 Rodolph Austin
25 Jeppe Brinch
17 Kevin Conboy
6 Lasha Parunashvili
7 Joni Kauko
26 Mathias Kristensen
11 Soiri
18 Nicklas Røjkjær
23 Yuriy Yakovenko
Indskiftninger:
46′ Viktor Tranberg (Rodolph Autin)
46′ Jonas Mortensen (Kevin Conboy)
46′ Patrick Egelund (Pyry Soiri)
46′ Andri Bjarnason (Yuriy Yakovenko)
64′ Mads Larsen (Mathias Kristensen)
73′ Jakob Ankersen (Nicklas Røjkjær)
73′ Simon Bækgård (Joni Kauko)
88′ Mathias Holm (Lasha Parunashvili)

Næste Hjemmekamp
fredag d. 26. april - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo