EfB måtte nøjes med 1-1 mod Nykøbing

Esbjerg fB spillede fredag 1-1 i NordicBet Ligaen på udebane mod Nykøbing FC i en kamp, hvor Mads Larsen ellers sørgede for pauseføring med et fantastisk mål i første halvleg. Con Ouzounidis så rødt i slutminutterne.

Det lykkedes ikke Esbjerg fB at tage sæsonens første sejr i NordicBet Ligaen fredag aften, selvom holdet ellers førte 1-0 ved pausen ude mod Nykøbing FC efter et flot solomål af Mads Larsen. Hjemmeholdet udlignede i begyndelsen af anden halvleg, og da Con Ouzounidis senere modtog det røde kort svandt sandsynligheden for tre point yderligere, og EfB måtte derfor nøjes med 1-1.

Opgøret åbnede i et godt tempo med to angrebslystne hold, der ville frem ad banen.

Det første greb om kampen tog hjemmeholdet, hvilket tvang EfB et stykke tilbage på egen banehalvdel, men det betød ikke noget, for defensiven med Jeppe Højbjerg som sidste skanse var konsekvente i duelspillet og markeringerne.

Først efter et lille kvarter begyndte spillet for alvor at sidde for de blå-hvide, og det kastede straks en scoring af sig.

Mads Larsen modtog bolden på kanten, og afdriblede på elegant vis sin direkte modstander ved at spille den gennem benene og sig selv i fri position i feltet.

Fra næsten nul grader valgte midtbanespilleren den alternative løsning ved at sparke på mål i stedet for at sende bolden på tværs, men det skulle vise sig at være det rigtige træk, idet det resulterede i 1-0-målet til stor jubel for de mange fremmødte fans, der leverede en fantastisk opbakning kampen igennem.

Føringen gav holdet en åbenlys selvtillid til at turde mere fremme ad banen, og Nykøbing havde nu pludselig mistet det opbyggede momentum inden Larsens mål.

Således kom EfB også til en god mulighed efter 30 minutters spil, da Lasha Parunashvili erobrede bolden med en glidende tackling midt på banen.

Larsen opfangende den hurtigt, sendte videre til Nicklas Strunck, der i løb med bolden lavede et indlæg ind i det bagerste område mod Elias Sørensen.

Angriberen fik hovedet på og fik headet mod mål, men Nykøbing-målmanden havde ikke problemer med at gribe det ellers lovende angreb.

Efter 36 minutter var det så hjemmeholdets tur til at true med et hovedstødsforsøg, men forsøget fra tæt hold og efter et skarpt indlæg gik langt over.

Mere skete der ikke i en første halvleg, som EfB fortjent kunne i omklædningsrummet som vindere af.

Efter pausen kom Nykøbing ud med ild i øjnene, og inden for de første minutter lykkedes det falstringerne at komme til adskillige indlæg, og det gav negativt udslag i det 51. minut.

Bolden fik nemlig lov at gå hele vejen gennem feltet og til det bagerste område, hvor en af værternes spillere kom flyvende ind i bolden og med god fart fik dirigeret den i nettet bag Højbjerg, der ikke kunne nå at reagere på afslutningen.

Kort efter var EfB millimeter fra at svare flot igen efter et hjørnespark, der resulterede i klumpspil tæt under mål.

Her lykkedes det mellem venner og fjender for Seid Korac at få afsluttet, og bedst som alle på stadion troede, at det skulle blive 2-1 til EfB, så valgte Nykøbing-målmanden at hive en mirakelredning op ad ærmet på stregen.

Kampen oplevede herefter stilstand, hvilket EfB udnyttede til at foretage et par taktiske ændringer i jagten på alle tre point.

Patrick Schmidt og Rudi Pache blev således sendt på banen med friske kræfter, og det gav et positivt udbytte fremme på banen, hvor EfB begyndte at blive farligere, når Nykøbing-feltet blev nærmet.

Opgaven blev dog ikke lettere, da holdet blev reduceret til 10 mand et lille kvarter før tid.

Forsvarsspiller Con Ouzounidis blev tacklet hårdt i en nærkamp ved hjørneflaget, og for derefter op og fortalte modstanderen, hvad han mente om dette.

Da han i forvejen rendte rundt med en advarsel fra før pausen, så fik Ouzounidis marchordre af kampens dommer, da han endnu engang hev et gult kort op ad lommen.

Som modreaktion blev Charlie Winfield og Andri Bjarnason sendt for at true med fart og fysik, men det udviklede sig i den naturlige retning, at Nykøbing lagde et pres på EfB i slutminutterne.

Det resulterede blandt andet i to gode hovedstødsmulighed til hjemmeholdet fra tæt hold, men Højbjerg var begge gange på plads.

Trods bombardementet blev der ikke scoret flere mål i Nykøbing Falster, og begge hold indkasserede dermed et point.

EfB spiller igen tirsdag, når holdet på udebane møder Kolding IF i Sydbank Pokalen.

Nykøbing FC – Esbjerg fB 1-1 (0-1)

15′ 0-1 Mads Larsen
51′ 1-1 Mikkel Andersen

Udvisning:
80′ Con Ouzounidis

7 Elias Sørensen

66′ Rudi Pache (Viktor Tranberg)
66′ Patrick Schmidt (Nicklas Strunck)
84′ Charlie Winfield (Kevin Conoby)
84′ Andri Bjarnason (Elias Sørensen)
87′ Matthew Wolfe (Lasha Parunashvili)