EfB overbeviser og vinder fortjent i Thisted

Det blev til tre velfortjente point til Esbjerg fB søndag, da holdet på udebane mod Thisted FC vandt med 4-1. Nicklas Strunck, Elias Sørensen, Emil Holten og Jonas Mortensen scorede målene.

Esbjerg fB kom søndag tilbage på sejrssporet, og hentede tre point, da holdet på udebane mod Thisted FC leverede en god indsats, og sikkert vandt med 4-1. Nicklas Strunck scorede på langskud før pausen, mens Elias Sørensen og Emil Holten i anden halvleg var på pletten i det lille felt, inden Jonas Mortensen kort før tid scorede fra spids vinkel.

Hjemmeholdet kom bedst ud til kampen, og fik inden for de første minutter lagt et mindre pres på EfB, der måtte anstrenge sig i bagkæden for at holde Thisted væk.

Det ændrede sig dog langsomt men sikkert, idet EfB kom længere frem på banen.

Efter ni minutters spil broderede EfB sig således igennem Thisted-defensiven med hurtige førstegangspasninger, hvilket gav en god mulighed til Mads Larsen i feltet.

Midtbanespilleren afsluttede selv angrebet med et godt spark mod mål, men værternes målmand var på plads, og fik pareret ud i banen.

Steven Simpson skulle også få en god chance i feltet, da han var med helt inde, og fik raget en nedfaldsbold til sig.

Den tog han til sig, og afsluttede resolut, men målmanden hev en flot redning frem.

Et par minutter senere kunne Thisted dog ikke stille noget op, da Nicklas Strunck bragte EfB foran med 1-0.

Strunck var i boldbesiddelse centralt i banen efter et EfB-pres, og i stedet for at spille bolden ud i banen valgte han at sparke mål fra 20 meter.

Det var den helt rigtige beslutning, for skuddet sad tilpas yderligt til at gå i nettet.

Føringen var dog i fare kort efter, da Thisted fra halvbuen fik skabt sig en friløber.

Lukas Jonsson i EfB-målet viste dog høj klasse i situationen, og kom ned og fik pareret bolden ud til siden, da modstanderen forsøgte at gå forbi ham.

Der blev ikke scoret yderligere inden pausen, som cheftræner Lars ”Lungi” Sørensen brugte på at foretage en enkelt ændring.

Mathias Jørgensen kom nemlig på banen fra anden halvlegs start med fornyet energi.

EfB kom rigtig fint ud til de sidste 45 minutter, og der var blot spillet en håndfuld minutter, da det var centimeter fra at blive 2-0.

Andreas Troelsen tog sig nemlig af et frispark i en favorabel position og med den rette fart og præcision, fik han sendt den mod mål.

Desværre for backen og holdkammeraterne måtte de se bolden tage fra på nærmeste stolpe.

Thisted bed dog også sig i momenter, som efter 58 minutter, da EfB blev presset tilbage i eget felt, og tillod et mindre bombardement.

Det var ved at gå galt, da en afretning pludselig efterlod en stor skudchance til Thisted fra 10-11 meter, men heldigvis for EfB gik bolden en meters penge forbi.

EfB lod sig dog ikke slå ud, og fandt hurtigt fodfæste igen offensivt.

Elias Sørensen viste nemlig prøver på sin træfsikkerhed, da han tæt under mål afsluttede et flot angreb og et indlæg af Jørgensen ved at prikke bolden forbi målmanden og i nettet til 2-0.

Tomålsføringen holdt dog kun knap 10 minutter, da Thisted ud af det blå reducerede til 1-2 på et af de mål, hvor man som modstander blot må bøje sig i støvet og lette på hatten.

Fra 20 meter flugtede en Thisted-angriber nemlig bolden helt op i målhjørnet.

Men hjemmeholdet nåede knapt at glæde sig over scoringen før EfB svarede igen, og reelt afgjorde kampen med holdets tredje scoring.

For under et minut efter reduceringen gjorde Emil Holten det til 3-1.

Troelsen kom atter blæsende op ad sidelinjen, og han fik bolden i fødderne på det helt rette tidspunkt, hvorefter den blev sendt ind i feltet.

Her steg Holten til vejrs og med et veltimet hovedstød pandende han bolden i nettet.

Det hurtige modsvar gav EfB en ro i den resterende del af kampen, og holdet spillede klogt bolden rundt.

Med omtanke og masser af løbevillighed lykkedes det også at score en fjerde gang inden slutfløjt.

Indskiftede Leonel Montano brød igennem i venstre side af banen, og serverede en bold i feltet.

Ved bagerste stang dukkede Jonas Mortensen op, og med et skud mod mål og hjælp fra Thisted-målmanden gik bolden i nettet til 4-1 til EfB, hvilket også blev slutresultatet.

EfB spiller også på udebane i næste runde, når holdet søndag d. 14. maj gæster rækkens førerhold Aarhus Fremad.

Thisted FC – Esbjerg fB 1-4 (0-1)

28’ 0-1 Nicklas Strunck
63’ 0-2 Elias Sørensen
71’ 1-2 Ahmed Gero
72’ 1-3 Emil Holten
86’ 1-4 Jonas Mortensen

11 Emil Holten

46’ Mathias Jørgensen (Steven Simpson)
83’ Leonel Montano (Emil Holten)
90’ Tobias Bjørnebye (Nicklas Strunck)
90’ Nicolai Blicher (Elias Sørensen)