EfB-reserver tabte i Odense

Esbjerg fB-reserverne tog ikke point i mandagens reservekamp i Odense på Nature Energy Park, da Odense Boldklub viste skarpheden foran mål. Et yderst ungt EfB-hold, med flere U17-spillere, tabte med 1-4.

Esbjerg fB gæstede Odense Boldklub i reserveligaen mandag eftermiddag på Nature Energy Park, hvor adskillige U-spillere havde fået chancen fra start i EfB-trøjen.
Det var en hektisk start, der prægede opgøret på græsset i Odense. OB meldte sig først til med en god mulighed, men forsøget i målfeltet fra angriber Nicklas Helenius blev blokeret i sidste øjeblik. Inden for de første ti minutter viste EfB også tænder, da et frispark blev omsat til en stor chance, men desværre var OB’s keeper hurtig inde på stregen.
Efter knap en halv time rundet, hvor spillet havde været for direkte og uden omtanke hos begge mandskaber, bragte værterne sig foran med 1-0. Alexander Ludwig var hurtig over en ripost efter et frisparksforsøg fra Nicklas Helenius og skulle blot prikke den løse bold i nettet.
OB havde det meste af overtaget i perioder af første halvleg, og kort inden pausen forøgede hjemmeholdet yderligere, da Mathias Greves udplacerede Mads Kikkenborg i Esbjerg-målet.
Nede med 0-2 ved pause, så det svært ud frem mod anden halvleg, men EfB fik hurtigt reduceret til 1-2. Klaus Moesgaard blev nedlagt i feltet efter en god aktion, hvilket korrekt blev takseret til et straffespark. Brent McGrath tog sig af sparket og omsatte sikkert den gyldne mulighed til vestjydernes første scoring.
Det kunne også have blevet til en udligning kort herefter, men den unge offensivspiller Patrick Egelund manglede lige det sidste snert af skarphed, for at fuldende et comeback i Esbjerg fB’s favør.
De store chancer udeblev de efterfølgende tyve minutter, men i det 69. spilleminut blafrede netmaskerne atter igen. Desværre for EfB, var det OB-spillerne, der kunne juble over endnu en scoring fra Mathias Greve til 3-1.
Mod kampens ende var Esbjerg fB mest på bolden og havde overordnet set spillet en fin anden halvleg, men det blev aldrig helt farligt i værternes defensiv, før OB’s målmand afviste EfB over to omgange nær kampens overtid.
I stedet lukkede og slukkede fynboerne til slutresultatet 4-1 i kampens sidste aktion.
– Vi er trætte af, at vi tabte 1-4, for jeg synes, resultatet er misvisende i forhold til kampens forløb. Vi er selvfølgelig opmærksomme på, at OB var skarpe i felterne, men vi viste gode ting med bolden og havde også vores chancer. Vi havde seks U17-spillere på banen, hvilket er vigtigt for os at prøve af i de her kampe, og det kunne ikke ses rent spilmæssigt. Skarpheden blev afgørende og den havde OB, men overordnet set, er det god læring for vores unge talenter, fortæller Lars Vind.

Resultat
OB reserver – EfB reserver 4-1 (2-0)
Målscorere
31′ 1-0 Alexander Ludwig
39′ 2-0 Mathias Greve
49′ 2-1 Brent McGrath (straffespark)
69′ 3-1 Mathias Greve
90’+3 4-1 Jonas Skytte
Indskiftninger
60′ Patrick Tjørnelund (Jonas Mortensen)
60′ Andreas Lausen (Mirza Husic)
75′ Marcus Hansen (William Møller)
85′ Jeppe Paulsen (Mads Larsen)
85′ Zean Dalügge (Mads Zaar)