EfB sejrede og spillede til nul igen

Esbjerg fB hentede tirsdag endnu en sejr i opstarten frem mod sæsonstart primo august, da holdet på udebane mod Jammerbugt FC fortjent vandt med 2-0. Con Ouzounidis og Bardhec Bytyqi kom på tavlen.

I en bagende varme i Pandrup pudsede Esbjerg fB tirsdag eftermiddag formen af mod divisionskollegaerne fra Jammerbugt FC, og det gav en fuldt fortjent 2-0-sejr. 19 spillere fik spilletid i opgøret, hvor Con Ouzounidis scorede før pausen og Bardhec Bytyqi udbyggede i anden halvleg.

Kampen åbnede med et stort overtag til EfB, der formåede at presse værterne helt i bund fra første fløjt.

Begge kanter blev livligt brugt til at sætte angreb ind, og både Jonas Mortensen og Steven Simpson, der gjorde sig på backerne var dygtige og ivrige til at komme med frem og skabe overtalssituationer.

Det udmøntede sig i en række fine situationer, der gav tid og plads til at sende bolde ind i Jammerbugt-feltet.

Indlæggene var dog ikke af ligeså høj kvalitet som opspillene, og derfor lod udbyttet vente på sig.

I det bagerste geled var der atter genvalg i startopstillingen til Malthe Kristensen, der udmærkede sig med flere gode igangsætninger frem i banen til midtbanespillerne.

Her var Nicklas Strunck og Yacine Bourhane placeret, og begge leverede en ihærdig indsats i sommervarmen.

Særligt sidstnævnte kom godt fra land som spilfordeler og sin evne til at fastholde bolden.

Nordjyderne var sjældne gæster på EfB-banehalvdelen, men fik alligevel en god mulighed efter en pasningsfejl centralt på banen.

Det gav således mere eller mindre en friløber, men Ramon ten Hove, der ikke havde været på overarbejde, reddede fint.

Anderledes skarpe var EfB efter 32 minutters spil, da det høje pres havde kastet et hjørnespark af sig.

Bolden blev sendt ind i feltet mellem venner og fjender, hvor Kristensen flugtede på mål.

Undervejs ramte den forsvarskollega Con Ouzounidis i den nedre kropsregion og gik i nettet til fortjent 1-0.

Der blev ikke scoret yderligere inden pausen, som cheftræner Lars Vind benyttede til at ændre på to positioner.

Ind kom blandt andre Bardhec Bytyqi, og han skulle blot bruge et par minutter på at udbygge føringen.

Han gjorde det nemlig til 2-0 på et flot solomål efter at have afdriblet et halvt Jammerbugt-hold.

Det var logisk, at EfB tegnede sig for kampens andet mål bedømt ud fra kampbilledet.

På trods af de høje temperaturer lykkedes EfB med at fastholde en høj intensitet i kampen og spille frem ad banen.

Efter en kort vandpause efter en times tid foretog Vind en række indskiftninger.

Seks spillere blev sendt i ilden, og de faldt på hver deres måde fint ind på holdet.

EfB formåede fortsat at styre spillet og sætte et højt pres ind på Jammerbugt-banehalvdelen, når der var noget at jagte.

Der blev dog ikke scoret yderligere og i kampens sidste minutter gik gassen mere eller mindre af ballonen hos begge mandskaber.

EfB spiller opstartens sidste træningskamp fredag d. 29. juli kl. 19.00 på Vejen Stadion mod Skive IK.

Jammerbugt FC – Esbjerg fB 0-2 (0-1)

32′ 0-1 Con Ouzounidis
47′ 0-2 Bardhec Bytyqi

10 Mathias Jørgensen

46′ Jesper Sørensen (Ramon ten Hove)
46′ Bardhec Bytyqi (Phun Mang)
62′ Marcus Gudmann (Jonas Mortensen)
62′ Seid Korac (Malthe Kristensen)
62′ Andreas Troelsen (Steven Simpson)
62′ Kempes Tekiela (Yacine Bourhane)
62′ Nikolaj Lund (Mathias Jørgensen)
62′ Marcus Hansen (Andriy Novikov)