EfB spillede 1-1 i første test

Sommerens første træningskamp for Esbjerg fB blev lørdag spillet i Haderslev mod SønderjyskE, og det endte uafgjort 1-1. Con Ouzounidis bragte EfB foran på et fremragende hovedstødsmål efter pausen.

Esbjerg fB pudsede lørdag eftermiddag den første grundform af, da SønderjyskE bød op til dans i en kamp bestående af to halvlege på hver 35 minutter. Opgøret, der gav spilletid til 22 EfB’ere, endte 1-1 efter, at Con Ouzounidis havde scoret til 1-0, inden sønderjyderne udlignede til slutresultatet.

Kampen åbnede i et fint tempo fra begge mandskaber med masser af angrebslystent fodbold.

EfB tilspillede sig opgørets første store chance efter en håndfuld minutter, da Leonel Montano fra tæt hold i feltet kom til en god hovedstødsmulighed.

Angriberen steg til vejrs på et godt indlæg fra Jonas Mortensen, og fik hovedet på og dirigeret mod mål, men SønderjyskE-målmanden fik pareret i spil igen.

Kort efter brændte det på i den anden ende, da EfB-målmand Ramon ten Hove blev presset til at redde bolden ud over baglinjen.

Hjemmeholdet fik midtvejs i første halvleg, der kun varede 35 minutter, et lille overtag, hvor EfB blev skubbet tilbage på egen banehalvdel.

Defensiven holdt dog et godt niveau, og forærede ikke noget væk.

Inden pausen tog EfB initiativet, og Mathias Jørgensen blev sat i scene to gange på kort tid.

Første forsøg fra angriberens fødder var en afslutning i feltet efter en god bold af Steven Simpson, der gjorde særdeles god figur som back, men skuddet gik lige forbi fjerneste opstander.

Kort efter blev Jørgensen sendt i dybden, hvor han stak afsted fra sin nærmeste forfølger og fik afsluttet fra spids vinkel. Målmanden slap dog bedst fra den duel, og EfB måtte tage til takke med et hjørnespark.

Cheftræner Lars Vind benyttede pausen til at foretage en stribe ændringer, og EfB startede anden halvleg med ni ændringer i forhold til de 11 startende spillere.

I målet havde Jesper Sørensen afløst ten Hove, og han kom på arbejde fra første fløjt.

En misforståelse i EfB-defensiven efter et minut efterlod en friløber til sønderjyderne, men Sørensen hev en flot redning frem på afslutningen, og fik sendt bolden ud over baglinjen.

EfB ville dog også lege med, og indskiftede Marcus Gudmann kom frem til en glimrende afslutning.

Han var gået med frem og trak ind i banen fra venstre side, hvorfra der blev sendt et følt indersideforsøg mod det lange hjørne, men bolden gik en meters penge forbi.

Det unge EfB-mandskab blev herefter sjældnere og sjældnere gæster på SønderjyskE-banehalvdelen, som tiden gik, og det erfarne hjemmehold trykkede mere og mere på.

Efter 60 minutter lykkedes det dog at fastholde et angreb omkring det sønderjyske felt, og det kastede et hjørnespark af sig.

Det tog Oliver Svendsen sig af, og med en fremragende bold ind i feltet steg Con Ouzounidis til vejrs og headede den i det lange hjørne på flotteste vis.

Føringen holdt i en god håndfuld minutter, for SønderjyskE fik udlignet til 1-1.

EfB tillod lidt for meget tid og plads omkring feltet, hvilket en sønderjysk angriber udnyttede til at komme fri til skudposition i feltet.

Herfra blev bolden braget op i målhjørnet uden chance for Sørensen på stregen.

Der blev ikke scoret yderligere i den 70 minutter lange kamp, og derfor sluttede det med remis.

SønderjyskE – Esbjerg fB 1-1 (1-1)

60′ 0-1 Con Ouzounidis
66′ 1-1 Emil Frederiksen

9 Elias Sørensen

32′ Marcus Hansen (Leonel Montano)
36′ Jesper Sørensen (Ramon ten Hove)
36′ Oliver Svendsen (Jonas Mortensen)
36′ Con Ouzounidis (Malthe Kristensen)
36′ Seid Korac (Isak Olafsson)
36′ Marcus Gudmann (Steven Simpson)
36′ Bendix Bennetzen (Nicklas Strunck)
36′ Bardhec Bytyqi (Nikolaj Lund)
36′ Andriy Novikov (Elias Sørensen)
55′ Kempes Tekiela (Mathias Jørgensen)
55′ Phun Mang (Mads Larsen)