EfB tabte generalprøve i Middelfart

Esbjerg fB havde det svært lørdag i træningskampen mod Middelfart G&BK, som blev tabt med 1-3. Elias Sørensen var på pletten i første halvleg.

Lørdag eftermiddag spillede Esbjerg fB den sidste træningskamp, inden det gør løs i 2. division, da holdet var oppe imod Middelfart G&BK på Fyn. Elias Sørensen bragte EfB planmæssigt foran med 1-0, men herefter lykkedes for lidt, og det udmøntede sig i et nederlag på 1-3.

EfB åbnede kampen som det dominerende hold, og gik med det samme langt frem i banen.

Det skabte et stort pres på Middelfart, som havde vanskeligt ved at tøjle EfB’ernes løbevillighed og aggressive stil.

Tilgangen med det høje pres på modstanderne gav pote allerede efter 12 minutters spil, da Elias Sørensen kunne bringe EfB foran med 1-0.

Angrebet startede ved Emil Holten, der gik på Middelfart-defensiven, og vandt bolden. Han spillede den straks videre til Hans Høllsberg, der let kunne servere den for fødderne af Sørensen.

Inde midt i feltet skulle han således blot sætte indersiden på og score.

Holten blev i sekvensen inden føringsmålet skadet og måtte lade sig udskifte med Andriy Novikov.

Føringen varede ikke mere end 10 minutter, idet Middelfart fik udlignet til 1-1.

Målet imod kom efter sløset opbygningsspil af EfB, hvor Malthe Kristensen ikke i ret tid fik mødt bolden.

Det udnyttede fynboerne til at igangsætte en omstilling, og kort tid efter havde en Middelfart-angriber i feltet afdriblet EfB-defensiven og bragt sig i en favorabel afslutningssituation tæt under mål, hvor Lukas Jonsson på stregen måtte trække det korteste strå.

Værre blev det otte minutter senere, da EfB atter smed bolden i højre side af banen.

Denne gang var det Sørensen helt fremme, der var trukket ud på kanten, og ikke kunne fastholde bolden.

Og endnu engang gik det stærkt i kontraspillet, hvor en Middelfart-spiller til sidst fra spids vinkel kunne sparke bolden i mål til 2-1.

Resten af første halvleg blev en lige slagudveksling, hvor begge hold udfordrede hinanden uden, at det dog kastede nævneværdige chancer af sig.

Pausen brugte cheftræner Lars Vind til at foretage tre ændringer, idet Yacine Bourhane, Nikolaj Lund og Con Ouzounidis alle blev sendt i aktion.

EfB tog atter initiativet fra anden halvlegs start, men det var alligevel Middelfart, der tilspillede sig den første, store chance.

I det 52. spilleminut stak hjemmeholdet nemlig en kontrakniv ind, og det resulterede til sidst i en afslutning i feltet, som dog gik i sidenettet.

Trods en overvægt i boldbesiddelse og masser af spil i og omkring Middelfart-feltet lykkedes det ikke for alvor EfB at blive farlige og komme tæt på en udligning.

Samtidig blev der begået for mange uprovokerede fejl, hvilket da også var årsagen til, at Middelfart kunne score til 3-1 godt 20 minutter før tid.

EfB lod en modstander gå til baglinjen, hvorfra der blev sendt et indlæg i en meters penge ind for mål.

Her dukkede en blåklædt Middelfart-spiller op tæt på stregen og helt umarkeret og upresset kunne han dirigere bolden i nettet.

Som minutterne skred frem fik EfB sværere og sværere ved at lægge tryk på.

Derfor blev der ikke scoret yderligere i den sidste test, inden der står point på spil, og EfB måtte sande et 1-3-nederlag til et effektivt og fint spillende Middelfart-mandskab.

EfB åbner forårssæsonen søndag d. 5. marts kl. 14.00 på Blue Water Arena mod Aarhus Fremad.

Middelfart G&BK – Esbjerg fB 0-4 (2-1)

12′ 0-1 Elias Sørensen
21 1-1
29′ 2-1
69′ 3-1

11 Emil Holten

15′ Andriy Novikov (Elias Sørensen)
46′ Con Ouzounidis (Andreas Troelsen)
46′ Yacine Bourhane (Malthe Kristensen)
46′ Nikolaj Lund (Elias Sørensen)
68′ Leonel Montano (Andriy Novikov)
79′ Daniel Thøgersen (Jesper Lauridsen)