EfB tabte og rykkede ned

Esbjerg fB spiller i næste sæson i 2. division efter, at holdet tabte med 2-3 hjemme til Fremad Amager onsdag.

På trods af en rigtig flot kamp og masser af vilje formåede Esbjerg fB ikke at tage tre point hjemme på Blue Water Arena mod Fremad Amager, selvom holdet førte med 2-0. Kampen blev vendt på hovedet, og EfB tabte 2-3, og måtte samtidig indse, at nedrykning til 2. division var en realitet.

Det var et aggressivt og veloplagt EfB-mandskab, der startede ud med et stort pres på amagerkanernes bagkæde.

Allerede efter et minuts spil kom det til udtryk, da Emil Holten helt fremme løb op og pressede Fremad Amager-målmanden ved en igangsætning, og fik blokeret bolden, der dog ikke gik ned over mållinjen.

Bardhec Bytyqi på højre-kanten viste også stort spilhumør fra start, og han udfordrede flere gange sin direkte modstander med fikse driblinger, der skabte ravage i i gæsternes felt.

Efter 11 minutters spil kom belønningen af den gode start, da Holten pandede bolden i nettet til 1-0.

Angriberen afsluttede et fremragende angreb istandsat af Kevin Conboy fra bagerste geled og op igennem banen.

Til sidst endte den for fødderne af Jonas Mortensen, der med et skarpt indlæg fandt Holten tæt under mål.

Det gode spil med masser af vilje og nærkampsstyrke fortsatte ufortrødent fra EfB-spillerne, der viste den helt rette indstilling.

Efter 16 minutter gav det atter pote, da Yacine Bourhane brød et Fremad Amager-angreb midt på banen, og smed en fremragende tværaflevering ud på kanten til Mads Larsen.

EfB-anføreren pillede den ned med største overbevisning, snørede den nærmeste modstander fuldstændigt, og sparkede den op i krydset til 2-0.

Lettere rystede forsøgte Fremad Amager nu at etablere spil længere fremme på banen, men de tændte EfB’ere stod godt imod.

Chanceskabningen fra EfB’s side aftog samtidig, hvilket sjællænderne udnyttede til at forsøge sig.

Efter en god halv time var der intet at gøre, da Bytyqi fik sparket en bold op på armen.

Kantspilleren kunne ikke nå at afværge, og dommeren pegede straks på straffesparkspletten.

Herfra var Fremad Amager-spilleren iskold, og med en solid inderside sendte han bolden helt op i målhjørnet.

Scoringen imod slog dog ikke EfB ud af kurs, og holdet viste i stedet en stærk trodsreaktion med angrebsivrigt fodbold.

Der blev dog ikke scoret yderligere inden pausen, selvom der var et par fine optræk.

Cheftræner Steffen Ernemann valgte ikke at foretage nogle ændringer forud for anden halvlegs start, og de samme 11 spillere fik lov at fortsætte de gode takter.

Der var blot spillet halvandet minut ud af de sidste, da EfB kom frem til den første gode mulighed.

Igen var Larsen indblandet, da han trak ind i banen og afsluttede fladt mod nærmeste målhjørne.

Bolden manglede dog det sidste, og ramte stolpen, inden den gik i spil igen.

Opstanderen var også i vejen ved EfB’s næste, farlige angreb.

Larsen sendte en god bold ind i feltet, som endte ved bagerste område.

Her stod Mortensen, der var ivrig til at flyve med frem fra sin back-position, klar ved nedfaldet, men hans forsøg tog indersiden af stangen, og sprang i spil igen.

Symptomatisk for sæsonen så blev det i stedet for 3-1 til EfB 2-2.

Fremad Amager var kommet fint ind i kampen, og spillede sig igennem EfB’s venstre-side i det 62. spilleminut.

Derfra blev bolden sendt ind i målfeltet, og imellem venner og fjender kom en rødklædt gæst susende og med en inderside, kunne han let sende den i nettet.

Få minutter senere blev ondt værre, da Conboy modtog et direkte rødt kort.

Forsvarsspilleren blev vist ud efter en duel, hvor dommer og linjevogter angiveligt så en stempling.

Blot seks minutter senere blev oddsene atter lige, da Fremad Amager også blev tilkendt et rødt kort.

For at redde livet i NordicBet Ligaen var et point mere eller mindre værdiløst, og det afspejlede sig i EfB’s tilgang til de sidste 20 minutter.

Elias Sørensen havde afløst Holten, mens Bytyqi havde lagt sig ind som central angriber i et tremands-angreb.

Det åbnede kampen op til en livlig og lige slagudveksling, hvor begge hold forsøgte at få farten blandt de forreste spillere sat i scene.

Lasha Parunashvili, der spillede en stor kamp, var manden bag næste store chance, da han headede et fremragende indlæg fra Andreas Troelsen mod mål.

Fremad Amager-målmanden valgte dog at hive en af de rigtig gode redninger op ad ærmet, og derfor stod der fortsat 2-2 på måltavlen med et kvarter igen.

Patrick Schmidt blev sendt på banen med frisk energi i forsøget på at få lavet den så vigtige 3-2-scoring.

Det store EfB-pres på Fremad Amager-målet kom som ventet i slutminutterne, og det efterlod plads i den anden ende.

Dette udnyttede gæsterne på kynisk vis i næstsidste minut til at score det tredje og afgørende mål.

2-3-nederlaget betød samtidig, at EfB i næste sæson spiller i 2. division.

EfB spiller igen søndag, når Hobro IK tager imod.

Esbjerg fB – Fremad Amager 2-3 (2-1)

11′ 1-0 Emil Holten
16′ 2-0 Mads Larsen
33′ 2-1 Mads Aaquist (straffespark)
62′ 2-2 Henrik Meister
89′ 2-3 Henrik Meister

Udvisning:
64′ Kevin Conboy
70′ Kristoffer Palm

11 Emil Holten

63′ Elias Sørensen (Emil Holten)
80′ Patrick Schmidt (Bardhec Bytyqi)
90′ Seid Korac (Mads Larsen)
90′ Mathias Jørgensen (Simon Bækgård)