Kampreferat

EfB udraderer HIK og vinder 7-0

Der var ingen tvivl om udfaldet søndag, da Esbjerg fB uden de store vanskeligheder slog HIK med 7-0 hjemme på Blue Water Arena. Emil Holten scorede hattrick.

Med offensivt spil og stor effektivitet tog Esbjerg fB tre velfortjente point hjemme på Blue Water Arena søndag eftermiddag, da holdet sejrede med 7-0 over HIK. Mathias Jørgensen, Emil Holten, Elias Sørensen og Andreas Lausen fordelte målene imellem sig.

EfB viste fra første minut, at det var top mod bund i tabellen, der mødtes, og satte sig straks på spillet mod et meget defensivorienteret HIK-mandskab.

Det var således spil-til-et-mål, og først efter et kvarters tid bevægede gæsterne sig for første gang op i EfB’s felt.

Hvad HIK ikke havde i offensiv tilgang, havde holdet til gengæld i defensiv struktur i kampens indledning.

EfB havde nemlig vanskeligt ved at udnytte det massive spilovertag og tilspille sig chancer.

Skæbnen var hård ved HIK efter 23 minutter, da EfB bragte sig foran med 1-0.

En forsvarer mistimede en aflevering frem i banen, hvilket Emil Holten udnyttede til at tage bolden til sig og straks aflevere dybt til Mathias Jørgensen, der var løbet bag om udeholdets bagkæde.

Alene igennem svigtede skarpheden fra Jørgensen ikke, og med en sikker inderside udplacerede han HIK-målmanden.

Små 10 minutter senere blev det også 2-0 til EfB, da Holten noterede sig for en af karrierens lettere scoringer.

Elias Sørensen leverede et fornemt stykke arbejde på kanten, og kom fri til at slå et indlæg ind i feltet.

Bolden lå perfekt, og fik lov at gå hele vejen igennem til Holten, der ved bagerste stolpe blot skulle sætte indersiden på og trille over stregen.

Herfra syntes EfB i yderligere kontrol, og holdet kunne gå i omklædningsrummet og tale om, hvordan anden halvleg skulle gribes an.

Bedømt ud fra starten på anden halvleg havde pausesnakken været god, for inden stadionuret rundede 47 minutter, stod der 3-0 til EfB.

Atter var EfB’s forreste spillere involveret i form af Jørgensen og Holten.

Førstnævnte stak afsted på kanten, og slog et suverænt indlæg ind i feltet, som Holten kunne sætte brystkassen på og dirigere i nettet.

Skulle der have været en lille tvivl om fordelingen af pointene inden det tredje mål, så var den væk nu.

EfB fortsatte med at skabe chancer, og godt 20 minutter før tid kom den sidste spiller i fronttrioen også på tavlen, da Sørensen flugtede et indlæg i nettet til 4-0.

Det blev offensivsspillerens sidste aktion, for cheftræner Lars “Lungi” Sørensen valgte efterfølgende at skifte Marcus Hansen ind i stedet for, ligesom han byttede Andreas Lausen for Andreas Troelsen.

Lausen faldt godt ind i spillet, og fik hurtigt sendt en god aflevering frem i banen til Holten, der fra feltkanten valgte den frække løsning, og lobbede bolden ind over HIK-målmanden til 5-0.

Det var samtidig angriberens tredje mål i kampen.

Målfesten var dog ikke forbi, for Lausen ville også på tavlen.

Midtbanespilleren var på plads i feltet, da en nedfaldsbold landede for fødderne af ham, og med en resolut afslutning blev det 6-0 til EfB.

HIK-mandskabet lignede mest af alt nogle, der ønskede kampen fløjtet af, men det skulle blive endnu værre for gæsterne.

For en storspillende Jørgensen var ikke færdig med at brilliere, så han gjorde det til 7-0 små 10 minutter før tid med et brag af et skud fra 20 meter.

De 2.590 tilskuere fik herefter ikke flere scoringer, og EfB indkasserede dermed tre uhyre fortjente point til toppen af tabellen.