Kampreferat

EfB vinder dramatisk opgør over Roskilde

Esbjerg fB kom tilbage på sejrssporet søndag, da holdet hjemme på Blue Water Arena leverede en fin præstation og slog FC Roskilde med 3-2.

Der var tre point til Esbjerg fB’s konto søndag eftermiddag, idet det over FC Roskilde blev til en 3-2-sejr. Nicklas Strunck, Steven Simpson og Elias Sørensen scorede for EfB.

Opgøret åbnede på bedste vis for EfB, der allerede efter to minutters spil kom foran med 1-0.

Bolden blev sendt i feltet, hvor en Roskilde-forsvarer ikke fik clearet længere væk end, at den landede for fødderne af Nicklas Strunck.

Midtbanespilleren hamrede resolut til den første gang, og kunne dernæst se bolden stryge i nettet.

Kort efter var EfB tæt på at øge føringen yderligere, da Elias Sørensen kom til afslutning i feltet, men denne gang var Roskilde-målmanden på plads og fik reddet.

Gæsterne havde svært ved at finde fodfæste mod det aggressive EfB-mandskab, og var derfor sjældne gæster ovre midten i kampens indledning.

Det ændrede sig dog gradvist, og Roskilde fik bedre og bedre fat.

Efter 21 minutters spil resulterede det også i en udligning, da en modstander trykkede af fra distancen, og lykkedes med at passere Lukas Jonsson i EfB-målet, der ellers var ude i fuld længde.

Herfra bølgede spillet frem og tilbage uden de store, nævneværdige chancer til nogle af holdene.

Største mulighed inden pausen tilfaldt atter Strunck, der sparkede til bolden fra kanten af feltet.

Den blev afrettet af en Roskilde-spiller på vej mod mål, men endte i nettaget.

Begge hold kunne derfor gå til pause ved stillingen uafgjort inden de sidste 45 minutter.

EfB kom godt fra land i anden halvleg, og spillede straks frem ad banen, når muligheden bød sig.

I det 52. spilleminut gav det offensive pote, da Steven Simpson bragte EfB foran med 2-1.

Målet kom efter en bold i feltet, der dumpede ned for venstrefoden af den hurtige offensivspiller.

Med en fin flugter sendte Simpson bolden op i målhjørnet uden chance for Roskilde-målmanden til stor glæde for de 3.447 tilskuere.

Blot fem minutter senere viste EfB sig atter frem fra sin bedste side, da holdet slog en omstilling.

Marcus Hansen sendte en fremragende bold op i banen til Simpson, der spillede videre til Andreas Lausen.

Selvom Lausen var i en gunstig position i forhold til en afslutning, spillede han den på tværs til Sørensen, der med et par gode driblinger til sidst kunne øge sikkert til 3-1.

Det efterlod EfB i en kontrolleret position, hvor holdet med omhyggelig boldomgang var gode til at holde Roskilde fra noget nævneværdigt.

Indtil stadionuret rundede 69 minutter.

For der angreb Roskilde EfB-feltet, og med vakse kombinationer og førstegangsafleveringer lykkedes det at brodere sig igennem defensiven til en afslutningssituation med Jonsson.

Her var en modstander kold og kynisk, og med en sikker indersideafslutning blev EfB-anføreren passeret.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen foretog herefter en dobbeltindskiftning for at bringe ny energi på banen.

Ind kom Bardhec Bytyqi og Oscar Obel-Hall i offensiven.

Det var dog ingen af de to, der først stjal fokus men derimod en Roskilde-spiller, der forsøgte med et drilsk skud fra distancen.

Jonsson på stregen kunne ikke nå op til den, men kunne heldigvis se overliggeren tage fra.

Kort efter måtte EfB atter engang se træværket være en behjælpelig medspiller.

En Roskilde-spiller trykkede nemlig af fra distancen i fri position foran feltet, men indersiden af stolpen kom i vejen.

I det hele taget indsneg der en anelse panik i slutminutterne, hvor Roskilde gjorde alt for at score det tredje mål og forhindre EfB i at tage sejren.

Bølgerne gik således højt i overtiden, hvor også “Lungi” måtte forlade sin plads på bænken, da han fik marchordre fra kampens dommer.

Mere skete der dog ikke, og EfB kunne dermed tage en fortjent sejr og tre point til topstriden.

Næste kamp er på udebane mod Aarhus Fremad lørdag d. 18. maj kl. 14.00.