Kampreferat

EfB vinder med 3-0 i Gladsaxe over AB

Esbjerg fB hentede lørdag den femte sejr ude af fem mulige i 2. division, da holdet vandt med 3-0 i Gladsaxe over AB. Elias Sørensen scorede de to første, inden Steven Simpson i sidste minut kom på tavlen.

Esbjerg fB’s fremragende start på sæsonen i 2. division blev udbygget, idet det på udebane mod AB lørdag eftermiddag blev til en 3-0-sejr på to mål af Elias Sørensen og et af Steven Simpson. EfB har dermed vundet fem ud af fem kampe i sæsonen, og topper rækken suverænt.

EfB kom godt fra land, og fik hurtigt et greb om kampen.

Efter få minutters spil resulterede det også i en fin chance til Oscar Obel-Hall, der havde fundet vej til startopstillingen helt fremme.

Angriberens fine afslutning på et fladt indlæg af Mathias Jørgensen blev dog reddet ud over baglinjen.

Trykket fortsatte på AB i den efterfølgende periode, og særligt gennem EfB’s højre side ved Jonas Mortensen og Jørgensen blev der flittigt sat angreb op.

Stille og roligt arbejdede værterne sig dog ind i kampen, og midtvejs i første halvleg kom EfB længere tilbage på banen.

Det gav et par halve og hele muligheder til AB, og særligt en chance efter knap en halv times spil var stor, men skudforsøget i feltet gik langt over mål.

Der lå ikke umiddelbart en scoring, og ventede, men det ændrede Elias Sørensen på efter 36 minutters spil.

EfB spillede et hjørnespark kort til Nicklas Strunck, der foran feltet lagde an til skud.

Midtbanespillerens flade afslutning gik imellem venner og fjender med kurs mod mål, og Sørensen havde taget plads tæt under, og fik med en kæk hælafslutning dirigeret bolden i nettet.

Der blev ikke scoret yderligere inden pausen, og EfB kunne dermed gå i omklædningsrummet med en pauseføring på 1-0.

Cheftræner Lars ”Lungi” Sørensen foretog tre ændringer i pausen, da Con Ouzounidis, Steven Simpson og Andreas Lausen alle blev sendt på banen fra anden halvlegs start.

Alle faldt de fint ind i spillet, og Lausen var tæt på at blive manden bag en assist kort inde, da han sendte Jørgensen afsted med en god dybdebold.

Jørgensen udnyttede sin fart til at løbe fra AB-defensiven og bringe sig selv i en fornuftig skudposition i feltet, men afslutningen gik i sidenettet.

Chancen var ikke udtryk for EfB-dominans, for der var tale om en åben slagudveksling med masser af spil midt på banen.

EfB lykkedes på dette tidspunkt ikke med meget offensivt, ligesom AB heller ikke formåede at true vedvarende.

På nær i en situation et kvarter før tid, da Lukas Jonsson på stregen viste fremragende målmandsspil, og ad tre omgange hev flotte redninger i det lille felt for at afværge en udligning.

Den manglende effektivt havde EfB i de døende minutter, da Sørensen var på pletten endnu engang, og reelt kunne lukke og slukke ved at gøre det til 2-0.

Angriberen var iskold midt i feltet, og kunne styre det fremragende oplæg af Simpson på kanten i nettet uden det store besvær.

Herfra skulle tiden bare gå uden at sætte noget over styr.

Det lykkedes og mere til, for Simpson ville også på tavlen.

I kampens sidste minut brød Ouzounidis frem i banen, og vandt sin duel mod en AB-spiller.

Australieren fik tid og plads til at spille bolden ind i feltet til Simpson, der med en behersket indersideafslutning scorede til 3-0.

Mere skete der ikke, og EfB vandt derfor endnu engang.

Næste kamp er hjemme på Blue Water Arena mod Nykøbing FC.