Førstehold

Effektive Hobro slog EfB med 3-1

Presset på Esbjerg fB i Gruppespil 2 i 3F Superligaen blev ikke mindre søndag eftermiddag, da holdet hjemme på Blue Water Arena tabte med 1-3 til Hobro IK. EfB var ellers foran med 1-0 ved pausen.

Esbjerg fB tabte søndag eftermiddag vigtige point hjemme på Blue Water Arena, da Hobro IK stak afsted med en 3-1-sejr. Resultatet betyder, at EfB er fem point efter nordjyderne i Gruppespil 2 i 3F Superligaen med blot tre kampe igen. Rafal Kurzawa sørgede for en pauseføring, men det rakte ikke.
Det var Hobro, der først bed fra sig med en god mulighed efter blot fire minutter, da et hjørnespark blev snittet ind mod mål. Her var Vito Mannone dog kvik på stregen, og med en god redning sørgede han for at afværge en chokstart.
I det hele taget fik gæsterne den bedste start på opgøret, som EfB lige skulle finde sig til rette i.
Det tog små 20 minutter, men så faldt der også en scoring af til 1-0.
EfB fik et hjørnespark, som Rafal Kurzawa sendte ind over til bagerste stang. Her blev Søren Reese nedlagt med ulovlige midler, og dommeren pegede prompte på straffesparkspletten.
Her fra var der ingen usikkerhed at spore fra Kurzawa, der sikkert sparkede bolden op i målhjørnet.
Scoringen gav EfB et godt rygstød, og i minutterne efter angreb holdet Hobro-defensiven over begge kanter, hvilket kastede fine muligheder af sig til både Yuriy Yakovenko og Pyry Soiri.
Trods de gode intentioner blev der ikke scoret yderligere i første halvleg.
Yakovenko var ellers tæt på at gøre det til 2-0 efter 45 minutter, da han steg til vejrs på et godt Kurzawa-indlæg og fik headet mod mål. Desværre for ukraineren tog bolden overliggeren.
EfB fortsatte efter pausen med at jagte den vigtige, anden scoring, men det var udeholdet, der kunne juble i stedet.
Det blev nemlig 1-1 efter 50 minutter på et flot, fladt langskudsmål fire-fem meter uden for feltet.
Udligningen kom efter en episode, hvor EfB ikke var konsekvente nok i det defensive arbejde på kanten. Dette udnyttede nordjyderne til et hurtigt angreb og med en god aflevering på tværs af feltet, kunne en fremadstormende Hobro-spiller tørt sparke bolden uden om Mannone.
Scoringen rystede dog ikke EfB mere end, at holdet fortsatte med at presse på.
Efter en lille time var både Joni Kauko og Yakovenko således tæt på efter godt indlæg af Daniel Anyembe, der var flittig til at gå med frem. Desværre fik ingen af dem dog kontrol over bolden, så trods gode positioner en meters penge foran mål udeblev scoringen.
Ud af ingenting ramte lynet så EfB, da det blev 1-2 efter 65 minutter.
Hobro fik et frispark på midten af banen, som blev savet ind i feltet. Her tabte EfB-defensiven duellen, og fra kanten af feltet blev bolden resolut sparket i nettet.
EfB var således pisket frem i de resterende minutter for et brugbart resultat, og Troels Bech valgte med et kvarter igen at indskifte Patrick Egelund.
Den lille offensiv-spiller lagde sig straks op ved siden af Yakovenko og indgik fint i spillet.
Som tiden gik blev EfB mere og mere desperate i forhold til den livsvigtige udligning, og de sidste 10 minutter blev spillet langt mere direkte bedst illustreret ved, at Austin lagde sig helt frem som en slags target-man.
I stedet for en pointgivende scoring til 2-2 blev det ovenikøbet 3-1 til Hobro i det sidste spilleminut, og således sluttede det uden point til EfB.
EfB møder Hobro igen søndag på udebane.


Resultat:
Esbjerg fB – Hobro IK 1-3 (1-0)
Målscorere:
19′ 1-0 Rafal Kurzawa (straffe)
50′ 1-1 Jacob Tjørnelund
65′ 1-2 Mikkel Pedersen
90 1-3 Don Deedson
Startopstilling:
1 Vito Mannone
40 Daniel Anyembe
8 Rodolph Austin
20 Søren Reese
25 Jeppe Brinch
6 Lasha Parunashvili
38 Jacob Lungi Sørensen
7 Joni Kauko
12 Rafal Kurzawa
11 Pyry Soiri
23 Yuriy Yakovenko
Indskiftninger:
74′ Patrick Egelund (Pyry Soiri)
81′ Franz Brorsson (Daniel Anyembe)

Næste Hjemmekamp
søndag d. 4. august - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo