Effektive Viborg gjorde ondt på EfB

Esbjerg fB måtte lørdag se sig besejret i 1. division med hele 0-4 af et kynisk og effektivt Viborg FF-mandskab, der scorede tre gange i første halvleg. EfB gav i anden halvleg debut til Mads Borchers og Marcus Hansen.

Esbjerg fB tabte lørdag eftermiddag hjemme på Blue Water Arena med 0-4 i 1. division, da Viborg FF var på besøg, og til lejligheden havde medbragt en stor portion kynisme. Gæsterne scorede tre gange i første halvleg, og sørgede dermed for at al spænding i opgøret forsvandt frem mod anden halvleg, hvor der blev givet EfB-debut til Mads Borchers og Marcus Hansen.

Kampen åbnede med et aggressivt EfB-pres over hele banen i jagten på at sætte angreb ind på gæsterne.

Viborg blev således skubbet langt tilbage, hvilket kastede en god mulighed af sig efter otte minutters spil til Phun Mang, der for første gang i karrieren var at finde i startopstillingen.

Den vævre kantspiller afsluttede nemlig et flot angreb, der var blevet sat op med gode pasninger fra blandt andre Jonas Mortensen og Jakob Ankersen, men målmanden havde ingen problemer med at samle bolden op.

Trods den opløftende start rent spillemæssigt var det alligevel gæsterne, der kunne juble først og endda hele to gange inden for kort tid.

Først blev Mads Kikkenborg passeret i målet efter 10 minutter, da et frispark fra kanten blev sendt ind over.

Her opstod der klumpspil blandt venner og fjender, inden en Viborg-spiller til sidst kunne skovle bolden i mål.

Minuttet senere var den gal igen, da det blev 2-0 til midtjyderne efter en omstilling.

EfB blev fanget langt fremme i banen, hvilket kastede en afslutning af sig fra kanten af feltet, som Kikkenborg måtte give en retur på.

Denne var en Viborg-spiller hurtigt over, og med et hovedstød kunne han pande bolden ind i det tomme mål.

Holdet lod sig dog ikke slå ud af den noget hårde medfart, men fortsatte derimod ufortrødent det hidsige pres og det fremadrettede spil.

Det kastede adskillige velspillede angreb af sig, men Viborg-defensiven viste høj klasse i de situationer, hvor det for alvor trak op til EfB-scoring.

Kort før pausen var Patrick Egelund tæt på at reducere, da han blev spillet fri af Ankersen i et kontra-fremstød, men kantspillernes forsøg fra 15 meter strøg et godt stykke over vejen.

I stedet for 1-2 blev det 0-3 i den efterfølgende spilsekvens, da Viborg kunne pande endnu en scoring i nettet.

Denne gang var det via et indlæg, hvor Mortensen i det lille felt tabte sin direkte duel, og kunne se bolden gå i mål bag Kikkenborg.

Vikarierende cheftræner Lars Vind valgte fra anden halvlegs start af foretage en enkelt ændring, da unge Mads Borchers blev sendt på banen til sin debut.

EfB kom godt ud til de sidste 45 minutter og Kevin Conboy var tæt på at blive målscorer efter få sekunder, da han kom til et skudforsøg i feltet efter et hjørnespark.

Forsvarsspilleren måtte dog se bolden gå lige over Viborg-målet.

Også unge Marcus Hansen fik lørdag sin debut, da han efter en god time blev skiftet ind på bekostning af Mang.

Han kunne dog hverken gøre til eller fra, da gæsterne udbyggede føringen til 4-0 i det 66. spilleminut.

Viborg fik et frispark fra 25 minutter, som blev sparket direkte mod mål. Undervejs ramte bolden den opstillede mur, og snød derefter Kikkenborg i målet, der måtte tage den lange tur ind over stregen og fiske den ud af nettet atter engang.

Energien forsvandt herefter langsomt ud af opgøret, og der blev ikke scoret yderligere.

Næste spillerunde for EfB er fredag på udebane mod HB Køge.

Esbjerg fB – Viborg FF 0-4 (0-3)

Målscorer:
10′ 0-1 Loranzo Gordinho
11′ 0-2 Sebastian Grønning
43′ 0-3 Sebastian Grønning
66′ 0-4 Tobias Bech

10 Jakob Ankersen

46′ Mads Borchers (Patrick Egelund)
62′ Marcus Hansen (Phun Mang)
78′ Jeppe Brinch (Viktor Tranberg)
84′ Pyry Soiri (Jakob Ankersen)