EfB spillede 1-1 i god test mod Start

Esbjerg fB spillede fredag 1-1 mod et stærkt IK Start-mandskab i en træningskamp, der gav minutter til 22 spillere. Mads Larsen scorede på flotteste vis for EfB inden pausen.

Esbjerg fB leverede en god indsats fredag eftermiddag i vinteropstartens anden træningskamp, da holdet på Dronningborg Stadion nord for Randers tørnede sammen med norske IK Start. Opgøret endte 1-1, og Mads Larsen scorede et flot mål inden pausen, før nordmændene udlignede i allersidste sekund.

Opgøret startede meget jævnt med to hold, der gerne ville spille frem ad banen.

Start fik umiddelbart det første overtag på kampen, hvilket efterlod EfB tilbage på egen halvdel.

Nordmændene blev dog ikke farlige, og de største muligheder i indledningen tilfaldt paradoksalt EfB-mandskabet, der flere gange udnyttede boldtab til at sætte omstillinger ind.

Særligt Nikolaj Lund og Marcus Hansen blev flere gange sat i scene, og lykkedes med at drive bolden frem i høj fart.

Stille og roligt formåede Start dog også at få slutprodukt på det lille spilovertag.

Efter små 20 minutter fik Start mulighed fra en god skudposition på et frispark, som blev tiltvunget efter et unødvendigt EfB-boldtab.

Forsøget gik dog over Lukas Jonsson i målet.

Herefter var det EfB, der bragte sig i gode situationer, da først Marcus Hansen og dernæst Nikolaj Lund fik sendt gode afslutninger afsted fra feltkanterne.

Fra tæt hold fik Start også en mulighed efter et hjørnespark 10 minutter før pausen, men en kraftig overplacering sendte bolden langt over mål.

I stedet var en stærkt spillende Con Ouzounidis i den anden ende ved at score efter et godt hjørnespark af Nicklas Strunck.

Forsvarsklippens hovedstødsforsøg prellede dog af på overliggeren, inden bolden gik i spil igen.

Kampens første scoring lå og lurede, og et minut inden pausen tog Mads Larsen sagen i egen hånd.

Anføreren modtog bolden på feltkanten, snød sin direkte modstander, inden han sparkede den flot over i det lange hjørne.

Det blev mere eller mindre første halvlegs sidste aktion.

Cheftræner Lars Vind benyttede pausen til at foretage fem planlagte indskiftninger.

Det kunne ikke ses på spillet, idet EfB fra anden halvlegs start fortsatte de fine takter fra anden halvdel af de første 45 minutter.

Holdet turde presse Start højt og aggressivt, og det gav en stribe flotte angreb over begge sider.

Målscorer Larsen var tæt på at fordoble føringen efter kort tid, da indskiftede Jonas Mortensen gik med frem, og sendte en god bold ind foran.

Larsen fik afslutning på, men skuddet manglede præcision, og endte derfor lige i favnen på Start-målmanden.

Efter en times spil blev der foretaget yderligere ændringer hos begge hold, og det gik udover særligt EfB’s kamprytme.

Start tog initiativet og pressede EfB helt i bund.

EfB stod dog flot imod, og fik afværget alle tilnærmelser via helhjertede indsatser i alle dueller.

Sammenholdet stod stærkt, og var sekunder fra at holde hele vejen hjem, men i kampens allersidste aktion lykkedes det de norske gæster at udligne til 1-1.

Målet faldt efter en nedfaldsbold i feltet, som en modstander var hurtigt over og kunne sparke i mål.

Jesper Sørensen på stregen og forsvarsspillerne havde ikke en chance for at blokere skuddet, der gik imellem venner og fjender og altså til sidst endte i nettet til stor jubel for de omkring 200 medrejsende fans fra Norge.

Kampens dommer fløjtede herefter af, og begge hold kunne forlade banen efter en velspillet træningskamp med mange gode EfB-indsatser.

Esbjerg fB – IK Start 1-1 (1-0)

44′ 1-0 Mads Larsen
90′ 1-1

11 Emil Holten

46′ Jonas Mortensen (Malthe Kristensen)
46′ Isak Olafsson (Andreas Troelsen)
46′ Hans Høllsberg (Nikolaj Lund)
46′ Leonel Montano (Marcus Hansen)
46′ Andriy Novikov (Emil Holten)
60′ Jesper Sørensen (Lukas Jonsson)
60′ Foster Gyamfi (Con Ouzounidis)
60′ Daniel Thøgersen (Jesper Lauridsen)
60′ Bardhec Bytyqi (Mads Larsen)
60′ Yacine Bourhane (Nicklas Strunck)
60′ Steven Simpson (Tobias Bjørnebye)