Førstehold

Få helt styr på de nye fodboldregler

Fra starten af 3F Superliga-sæsonen 2019/2020 indtraf en række nye fodboldregler, som er blevet besluttet af The International Football Association. Studér dem her og bliv klar til sæsontart på Blue Water Arena søndag mod Hobro.

The International Football Association har pr. d. 1. juni 2019 foretaget i alt 12 regelændringer i fodboldligaerne verden over, herunder 3F Superligaen. Læs her de væsentligste så du er opdateret, når du skal se Esbjerg fB på Blue Water Arena eller udebane.
Trænere kan få gule og røde kort
Dommeren kan nu give gule og røde kort til trænere, ledere m.fl., der er placeret på bænken. Hidtil har det kun været udskiftningsspillere, der har været i farezonen.
Målspark kan sættes i gang i feltet
Fremover skal målspark ikke længere ud af eget felt, før spillet er i gang. Det er nu tilladt at spille en holdkammeret i eget felt, hvorimod modspillere stadig ikke må løbe ind i feltet, før spillet kører. Ved spekulation i tidsudtræk gives der dog gult kort – eksempelvis hvis målmanden vipper bolden op til en medspiller, der header den tilbage.
Ingen modspillere i muren
Ved frispark må modstanderen ikke længere placere sig i muren, såfremt det forsvarende hold har minimum tre spillere stående på række. I så fald skal modstanderens nærmeste spillere være minimum én meter væk.
Hurtigere udskiftninger
Udskiftede spillere skal fremover forlade banen ved den nærmeste linje. Det betyder, at tidsudtræk ikke længere er en mulighed inden en planlagt udskiftning.
Ved annullering af mål fastholdes gult kort
Gult kort i forlængelse af en scoring, hvor spillere eksempelvis smider trøjen, fastholdes, selvom målet skulle blive annulleret.
>> Køb din billet til sæsonens første hjemmekamp på Blue Water Arena her
>> Fra kun 79 kr./mdr. kan du få adgang til alle hjemmekampe i 3F Superligaen – køb dit abonnementskort nu

Næste Hjemmekamp
søndag d. 4. august - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo