Fra himmel til helvede på Blue Water Arena

Nede med 0-1 kom Esbjerg fB søndag flot igen mod Vendsyssel FF, og kom foran med 2-1, hvilket længe lignede kampens resultat, men en sen overtidsscoring til 2-2 ødelagde helhedsindtrykket.

Esbjerg fB var søndag eftermiddag sekunder fra at tage årets første sejr, men en sen 2-2-udlignede fra Vendsyssel forvandlede Blue Water Arena til et stille sted. Lasha Parunashvili og Emil Holten scorede for EfB i anden halveg.

Fra første fløjt satte EfB sig på begivenhederne med et pres på Vendyssel-forsvaret, der blev skubbet langt tilbage i banen.

Det kastede inden for de første 10 minutter et par gode indlægssituationer af sig, som nordjyderne dog fik afvæbnet.

Kampens første gode mulighed tilfaldt da også EfB, da Simon Bækgård kom til afslutning fra 20 meter efter godt forarbejde og samspil af Emil Holten og Nicklas Strunck.

Bolden blev serveret for fødderne af midtbanespilleren, der fik skudt mod mål, og undervejs kunne se den blev afrettet.

Vendsyssel-målmanden var dog kvik, og fik samlet op, inden bolden krydsede stregen.

Næste chance stod der også EfB på, da Holten steg til vejrs tæt under mål og fik headet på et godt indlæg af Linus Rosenlöcher, der igen og igen tordnede med frem fra sin back-position.

Atter var den nordjyske målmand vaks på stregen og med en fodparade redde.

Gæsterne bed første gang fra sig efter 25 minutters spil, og da blev det rigtig farligt.

En bold fik lov at blive sendt i dybden og opløbet af en modstander, der kom ind i feltet.

Herfra blev der servet et indlæg tværs gennem EfB-feltet, og ved bagerste område endte det med en afslutning, som dog heldigvis gik langt over.

Kampbilledet ændrede sig en smule til det mere jævnbyrdige i den efterfølgende periode med EfB som det dominerende hold dog.

Derfor lå det da heller ikke just i kortene, at Vendsyssel skulle bringe sig foran med 1-0 efter 38 minutters spil, men det var ikke desto mindre, hvad der skete.

EfB havde erobret bolden langt fremme, og var i gang med et iscenesætte et angreb, da den blev tabt ved Vendsyssel-feltet.

Dernæst gik det stærkt den anden vej, og med simple afleveringer kom Vendsyssel til baglinjen, hvorfra der blev sendt et højt indlæg ind foran Jeppe Højbjerg i målet.

Mellem venner og fjender steg en gulklædt nordjyde til vejrs, og fra en meters penge kunne han pande bolden ind.

Der blev ikke scoret yderligere i første halvleg, og cheftræner Steffen Ernemann kunne derfor gå i omklædningsrummet og planlægge en ny taktik.

Han valgte i pausen at skifte Mathias Jørgensen ind fra start til de sidste 45 minutter i håbet om, at kunne blive farligere foran det nordjyske mål i forsøget på at tage tre point.

Netop Jørgensen var tæt på at udligne til 1-1 i det 50. spilleminut, da han afsluttede fikst med tåen fra syv-otte meter, men Vendsyssel-målmanden hev en storslået redning ud af ærmet, og fik pareret væk.

EfB lagde et stort pres på Vendsyssel, hvilket omvendt gav muligheder den anden vej.

Således måtte Højbjerg hive en god redning frem fra frit skud foran feltet.

Efter en times tid ændrede EfB yderligere tre gange på holdet, da Lasha Parunashvili, Bardhec Bytyqi og Andreas Troelsen alle blev skiftet ind.

De to førstnævnte markerede sig på flotteste vis efter få minutter på banen.

Bytyqi modtog bolden på kanten, og snørrede sin direkte modstander, inden han sendte et godt indlæg i feltet.

Her dukkende Parunashvili op og med et akrobatisk saksespark sørgede han på flotteste vis for 1-1.

Målet gav EfB fornyet energi fra tribunerne og helt ned på banen, hvilket afspejlede sig i et angrebslystent hold.

Vendsyssel markerede sig også, og i momenter brændte det på foran EfB-målet.

Det var dog i den rigtige ende, at det trak op til en 2-1-scoring, og den kom med et lille kvarter igen, da Holten pandede et indlæg fra Troelsen i nettet.

EfB fik tro på sagerne med føringen, og kæmpede fortrinligt om enhver bold.

Gæsterne gav nemlig ikke op uden kamp, og tilspillede sig mod slutningen et pres på EfB-defensiven, hvilket kastede en stor chance af sig i det 84. spilleminut.

Skuddet fra tæt hold blev dog sparket snert over mål.

I det andet minuts overtid fik EfB et decideret kold spand vand i hovedet.

Vendsyssel fik tid og plads til at slå et indlæg til det bagerste område af feltet, hvor en spiller steg til vejrs og headede ind til 2-2, hvilket også blev kampens slutresultat.

EfB spiller hjemme på Gl. Vardevej igen onsdag aften kl. 18.30, hvor Fremad Amager kommer på besøg.

Esbjerg fB – Vendsyssel FF 2-2 (0-1)

38′ 0-1 Jeppe Pedersen
63′ 1-1 Lasha Parunashvili
78′ 2-1 Emil Holten

11 Emil Holten

46′ Mathias Jørgensen (Nicklas Strunck)
59′ Lasha Parunashvili (Simon Bækgård)
59′ Andreas Troelsen (Linus Rosenlöcher)
59′ Bardhec Bytyqi (Patrick Schmidt)
83′ Isak Olafsson (Emil Holten)