Kampreferat

God holdpræstation af EfB i Horsens

Esbjerg fB gjorde lørdag en flot figur på udebane mod AC Horsens, da holdet spillede 0-0 i en træningskamp, hvor kun manglende skarphed gjorde, det ikke blev en blå-hvid sejr.

Esbjerg fB leverede lørdag eftermiddag en flot holdpræstation, da AC Horsens bød op til dans i en træningskamp, der sluttede 0-0. EfB havde undervejs de største chancer, og spillede i specielt første halvleg rigtig god og konsekvent fodbold.

Kampen åbnede med et spilovertag til EfB, der tog det første initiativ.

Det passede tilsyneladende østjyderne fint at være tilbagetrukket i banen, så omstillinger kunne komme i spil.

Som minutterne skred frem kom Horsens længere og længere frem på banen og særligt i højre side kom der trusler mod EfB-defensiven.

Det kastede blandt andet et godt indlæg af sig, men Jonas Mortensen kom fint ind i feltet, og fik afværget ud over baglinjen.

Og apropro Mortensen så fandt han fint ind i spillet i sin side med prøvespiller Magnus Bøttker, der lå længere fremme.

De to arbejdede fint sammen, og efter godt 20 minutters spil sendte førstnævnte Bøttker fint afsted i en position, hvor han fik tid og plads til at slå et godt indlæg i feltet.

Bardhec Bytyqi, der lå helt fremme som spidsangriber, fik afsluttet, men selvom bolden blev rettet af tæt under mål, var Horsens’ målmand vaks og fik reddet.

Efter en halv time var det atter tæt på at blive 1-0 til EfB efter en situation, hvor Andreas Lausen sendte et frispark i feltet.

Her dukkede Con Ouzounidis op mellem venner og fjender, og fik headet mod mål.

Hjemmeholdet var dog på plads på stregen, og fik afviklet i sidste øjeblik.

Mod første halvlegs slutning bed Horsens fra sig offensivt.

Med direkte spil og bolde ned bag EfB-bagkæden forsøgte værterne at trykke på og sætte et pres.

Det kastede et par indlæg af sig ind i feltet, men EfB var godt forberedte, og havde ikke synderligt store problemer med at afvikle.

Det lykkedes ikke nogle af holdene at komme på scoringstavlen i første halvleg, og cheftræner Lars “Lungi” Sørensen kunne derfor gå til pause og foretage tre planlagte ændringer til de sidste 45 minutter.

Horsens kom umiddelbart bedst fra land, og havde en overvægt i boldbesiddelsen fra anden halvlegs start.

EfB stod dog godt sammen på banen og arbejdede energisk og hårdt som en enhed, og lukkede dermed ned for chancer.

Først efter en times spil faldt der en reel scoringsmulighed, da Lausen afsluttede efter flot forarbejde af Bytyqi.

Horsens’ bagerste mand var dog vågen, og fik reddet uden de store problemer.

I den anden ende vogtede Daniel Gadegaard EfB’s mål, og det gjorde han godt, når der var behov for det.

Og da han en enkelt gang kom på mellemhånd havde han opbakning fra Mortensen, der med en clearing på stregen afværgede en scoring imod.

Som tiden gik, og flere og flere indskiftninger blev foretaget af holdene, blev rytmen i kampen en smule ramt, men intensiteten var fortsat høj.

I den sidste del af kampen overtog Horsens initiativet helt, og virkede som holdet med det største overskud, men det lykkedes dog ikke at bryde igennem den stærke EfB-defensiv, og derfor sluttede det hele, som det startede. 0-0.

EfB rejser fredag på træningslejr i Tyrkiet, hvor de sidste forberedelser inden forårspremieren søndag d. 10. marts på Blue Water Arena mod AB venter – billetsalget til det opgør er i gang.

7 Bardhec Bytyqi

46′ Daniel Gadegaard (Lukas Jonsson)
46′ Isak Olafsson (Con Ouzounidis)
46′ Jesper Lauridsen (Leonel Montano)
68′ Marcus Hansen (Andreas Lausen)
68′ Tobias Stagaard (Nicklas Strunck)
68′ Steven Simpson (Magnus Bøttker)
79′ Oliver Svendsen (Jonas Mortensen)