God sejr i generalprøven

Esbjerg fB leverede lørdag en godkendt indsats, da holdet i generalprøven før forårspremieren hjemme vandt med 3-2 over Hobro IK. Nicklas Strunck, Mads Larsen og Mathias Jørgensen scorede målene.

Sidste træningskamp for Esbjerg fB før det går løs i NordicBet Ligaen fredag d. 25. februar kl. 18.30 på udebane mod Fremad Amager, blev lørdag eftermiddag vundet med 3-2 over Hobro IK efter en helhjertet indsats. For EfB blev målene scoret af tre forskellige spillere.

Kampen åbnede på bedst tænkelig vis for EfB, idet holdet allerede efter knap to minutters spil bragte sig foran med 1-0.

Simon Bækgård var gået med frem i sin højre side, og han slog en god bold ind i feltet, som gæsterne ikke fik clearet.

Nedfaldet tog Nicklas Strunck sig, og med et resolut spark kunne han fra feltkanten sparke den flot i nettet.

EfB formåede i den efterfølgende periode ikke at udnytte føringen til at lægge yderligere pres på Hobro, der fik tid og plads på bolden, og udnyttede det til at sætte et pres.

Derfor var det da også tæt på at blive 1-1 efter et kvarters tid, da EfB mistede bolden midt på banen, og fik en omstilling imod sig.

Ramon ten Hove i målet var dog på plads på stregen, da afslutningen faldt og over to omgange fik han reddet.

Udeholdet var dog anderledes skarpe minutter senere, da en frisparksbold blev sendt ind i feltet, og med et veltimet hovedstød sendt over den hollandske målmand og i rusen.

EfB lod sig dog ikke slå ud, og fik efterfølgende tag om kampen igen og produceret adskillige optræk til scoring.

Holdet tilspillede sig en standardsituation kort før pausen, og igen fik Hobro-defensiven ikke afværget langt nok væk.

Det udnyttede Mads Larsen til at hugge en nedfaldsbold i nettet fra kanten af det lille felt, og de omkring 200 tilskuere på Gl. Vardevej kunne bryde ud i klapsalver.

Cheftræner Roland Vrabec brugte pausen på at sætte Yacine Bourhane ind på den centrale midtbane, og fransk-camoleseren indgik fra anden halvlegs start godt i spillet.

Den høje midtbanespiller bidrog med god spilforståelse og offensive aktioner, hvilket kom EfB-holdet til gode med det samme.

EfB turde spille med bolden og spillerne tog de rigtige løb for hinanden, hvilket gav pote efter et lille kvarters spil.

Nytilkomne Mathias Jørgensen og Leonel Montano dannede par helt fremme, og de fandt hinanden godt i en aktion, der til sidst endte med en skudchance fra 16 meter til førstnævnte.

Efter et par fikse træk sendte han bolden hårdt afsted mod nærmeste målhjørne med en stiv tå, og så stod der 3-1 til EfB.

Herefter døde kampen en anelse i intensitet for en periode, og der blev tacklet mere, end der blev spillet poleret fodbold, og det var tydeligt, at begge hold er ved at være klar til sæsonstart om en uges tid.

Når der en sjælden gang blev produceret chancer tilfaldt de primært Hobro, men ten Hove var god, når der var brug for ham, og han hev et par vigtige redninger frem tæt under mål.

Han var dog chanceløs, da Hobro scorede til 2-3 efter en situation, hvor EfB tabte bolden i eget felt, og blev udspillet.

Mod slutningen var det tæt på at blive 4-2 til EfB ved Bækgård, der med sin utrættelige indsats viste masser af overskud til at gå med frem i banen.

Den unge slider trak ind i banen og forsøgte sig fra distancen, men han kunne se bolden snige sig uden om fjerneste opstander, og der blev derfor ikke scoret yderligere i en godkendt generalprøve for EfB, der viste, at holdet er klar til at kæmpe for pointene i de kommende måneder.

EfB åbner forårssæsonen fredag på udebane mod Fremad Amager.

Esbjerg fB – Hobro IK 3-2 (2-1)

2′ 1-0 Nicklas Strunck
21′ 1-1 Simon Jakobsen
32′ 2-1 Mads Larsen
55′ 3-1 Mathias Jørgensen
65′ 3-2 Lukas Klitten

10 Mathias Jørgensen

46′ Yacine Bourhane (Lasha Parunashvili)
65′ Jonas Mortensen (Linus Rosenlöcher)
65′ Malthe Kristensen (Viktor Tranberg)
75′ Rudi Pache (Kevin Conboy)
75′ Kempes Tekiela (Mathias Jørgensen)