Kampreferat

Hård skæbne for EfB mod Viborg

Esbjerg fB leverede en helhjertet præstation onsdag, og var foran med 3-2, men måtte alligevel se sig besejret i Oddset Pokalen med 3-4 til Viborg FF. Gæsterne scorede sejrsmålet i tre minutters overtid.

Med en flot præstation viste Esbjerg fB sig flot frem onsdag aften hjemme på Blue Water Arena mod Viborg FF i Oddset Pokalen, men det rakte ikke til avancement, idet holdet tabte med 3-4. EfB var foran 3-2 undervejs.

Kampen åbnede med et massivt EfB-pres på udeholdet, der ufrivilligt kom langt tilbage i banen at stå i de første minutter.

Særligt i højre side af banen var Mathias Jørgensen meget aktiv med nogle gode dybdeløb, som han kunne veksle om til indlæg.

Efter godt 10 minutters spil kom Viborg bedre med i kampen, og kom længere frem.

Con Ouzounidis og de øvrige forsvarsspillere i EfB’s bagkæde havde dog ikke de store problemer med at afvise de tilnærmelser, viborgenserne umiddelbart bød ind med.

Det var tydeligt, at begge mandskaber havde respekt for hinanden, for der blev ikke taget unødige chancer på egen banehalvdel.

Efter en lille halv times spil var EfB tæt på at bringe sig foran med 1-0, da Mads Larsen på kanten af feltet sendte et fladt frispark ind foran mål.

I sidste øjeblik imellem venner og fjender fik en Viborg-spiller dog sparket væk få centimeter fra målstregen.

EfB fastholdt i samme moment spillet omkring viborgensernes felt, og fik også sendt et indlæg yderligere i boksen, som Emil Holten dog lige akkurat ikke kunne nå frem til.

Kampbilledet ændrede sig ikke synderligt, og det lignede ikke, der skulle falde en scoring inden pausen.

Det var ikke desto mindre, hvad der skete godt fem minutter før, idet Viborg bragte sig foran med 1-0 på et hovedstødsmål fra nært hold.

Lars “Lungi” Sørensen foretog ingen ændringer i pausen, og cheftræneren sendte dermed de startende 11 spillere på banen igen fra anden halvlegs start.

Gæsterne kom umiddelbart bedst op ad spillertunnellen, og fik etableret et pres på EfB.

Det gav løbemuligheder den anden vej, og det udnyttede EfB effektivt i det 50. spilleminut.

Lukas Jonsson sendte en lang bold afsted, og det havde Jørgensen set.

Han udnyttede sin fart til at løbe fra Viborg-modstanderen og hamre bolden i nettet til 1-1 på fremragende vis, da muligheden bød sig fra 20 meter.

Glæden varede dog kun en håndfuld minutter, for Viborg svarede effektivt igen med endnu en scoring i en situation, hvor Jonsson ikke kunne nå ned til en flad afslutning fra distancen.

EfB lod sig dog ikke slå ud, og da muligheden bød sig for at udligne til 2-2 efter 63 minutter, blev der takket ja.

Elias Sørensen blev spillet helt fri i feltet til en en-mod-en-situation med Viborg-målmanden, og angriberen var usvigelig sikker.

Med en inderside scorede han således fir syvende kamp i streg til stor jubel for hovedparten af de 3.572 tilskuere.

De skulle få mere at juble over, for i det sekund stadionuret ramte 70 ville Holten også på tavlen.

Jørgensen hamrede til fra distancen, hvilket gæsternes målmanden ikke kunne håndtere.

Han gav således en returbold ud midt i feltet, som Holten var først over og fikst vippede i nettet.

Kort efter blev Steven Simpson sendt på banen med fornyet energi helt fremme, og han faldt fint ind på holdet med det samme.

Viborg satsede dog mere og mere offensivt i jagten på en udligning, og det skulle vise sig, at det sidste mål ikke var scoret.

Et langt indkast ind i det lille felt faldt ned i en position hvor EfB ikke kunne cleare, og det blev kynisk udnyttet til en 3-3-udligning.

Gæsterne var få minutter før tid også ved at stikke kniven ind på EfB, da en tør afslutning fra 18-20 meter blev hamret på overliggeren.

Det lignede længe forlænget spilletid, men i det 93. minut viste fodbolden sin værste side, da Viborg scorede kampens syvende og sidste mål.

EfB tabte derfor med 3-4 i en hæsblæsende kamp.

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo