Hård skæbne i Odense

EfB led en hård skæbne, da den tidligere Esbjerg-knægt, Casper Nielsen, sikrede OB sejren med sin scoring dybt inde i overtiden. Hjemmeholdet vandt 2-1, som dermed slutter den gode stime for John Lammers’ mandskab.

To af Superligaens mest formstærke mandskaber stødte søndag aften sammen på Nature Energy Park. Omkring 200 Esbjerg-tilhængere havde taget turen over Lillebælt, der kunne se hele seks EfB’ere af egen avl i startopstillingen, mens yderligere tre var placeret på bænken.
Selvom hjemmeholdet var det mandskab, der kom bedst ud til kampen, så gik der kun seks minutter før Esbjerg bragte sig foran. EfB fik et hjørnespark, som Jesper Lauridsen flot svingede ind mod feltet, hvor Rodolph Austin steg op blandt venner og fjender inden han dirigerede den mod det lange hjørne. 1-0 til EfB og opgøret kunne ikke starte bedre for John Lammers’ tropper.
OB var spildominerende i de første tyve minutter og fik også truet Esbjerg-defensiven med enkelte indlæg, men mere farligt blev det altså heller ikke for Højbjerg og resten af EfB’erne. Spillet måtte også stoppe i små ti minutter, da stadionet i Odense blev ramt af strømafbrydelser, men der blev igen sørget for lys på Nature Energy Park og opgøret kunne fortsætte.
Hjemmeholdet fortsatte presset, da den halve time var rundet og midtbanemanden, Troels Kløve, havde en god mulighed for at score, men Markus Halsti fik herorisk afværget situationen med en glidende tackling. John Lammers’ mandskab formåede fortsat ikke at etablere spil, og de rigtige beslutninger blev for sjældent taget på grønsværen.
Med små ti minutter igen af første halvleg gik den ikke længere for EfB. OB modtog et hjørnespark, og her viste hjemmeholdet, at de også kan udnytte dødbolde til fulde. Bashkim Kadrii servede bolden mod feltet, hvor den tidligere EfB’er, Marco Lund, headede bolden i mål og fik udlignet.
Der faldt ikke flere scoringer inden pausen, hvor Mark Brink dog kunne have ændret på det kort inden pausefløjtet. Anyembe fandt flot Brink med en stikning ind i feltet, men midtbanespilleren tøvede og fik ikke afsluttet, men forsøgte i stedet at spille den skråt tilbage uden held. 1-1 i pausen på Nature Energy Park.
Efter pausen så det spilmæssigt bedre ud for Esbjerg-mandskabet, der var blevet mere komfortable på bolden. EfB, der i dag var klædt i rødt, så meget bedre ud, men formåede ikke helt at tilspille sig nogen chancer i det første kvarters tid, hvilket også var tilfældet for hjemmeholdet. Parunashvili havde et forsøg fra distancen, mens OB forsøgte sig ved et forkølet hovedstød fra Casper Nielsen, begge uden held.
Midtvejs i anden halvleg, var der stadig ikke de store muligheder at berette, men OB var igen ved at få spilovertaget på stadionet i Odense, der dog fortsat havde besvær med at åbne en stærk Esbjerg-defensiv op. Med tyve minutter igen måtte Jeppe Højbjerg hive en af de store redninger frem, da han blokerede et forsøg fra tæt hold. Flot, flot redning af Esbjerg-keeperen.
Indskiftningen af Yuri midtvejs i anden halvleg gav mere power i den offensive del for Esbjerg, der også var tæt på at heade kuglen i mål efter et hjørnespark, som Jesper Lauridsen igen slog perfekt mod feltet. OB fortsatte med at være på bolden, men tempoet i kampen var ikke af høj kvalitet, hvilket de afgørende situationer heller ikke var.
Med ti minutter igen brugte John Lammers så den sidste udskiftning, da Brent McGrath erstattede Mathias Kristensen, og han var hurtigt tæt på at bringe sig selv i en god position. Desværre for indskifteren, så missede han et touch og muligheden løb ud i sandet, hvorefter OB igen tog læderet til sig.
Det lignede længe et remis, men dybt inde i overtiden scorede OB til 2-1. Den tidligere EfB’er, Casper Nielsen, klappede til kuglen efter den blev studset videre, hvor Jeppe Højbjerg kom til at se uheldig ud. Esbjerg-keeperen kunne ikke få bolden under kontrol, der i stedet rullede mellem benene på ham.
Der skete ikke mere i dagens match på Nature Energy Park, og OB tog dermed alle tre point efter den sene overtidsscoringen til 2-1. En hård skæbne for Esbjerg, hvor to tidligere EfB’ere, Marco Lund og Casper Nielsen, var hårde ved sin tidligere arbejdsgiver.

Målscorere
6′ 0-1 Rodolph Austin
38′ 1-1 Marco Lund
90’+3 2-1 Casper Nielsen
Indskiftninger
46′ William Møller (Mark Brink)
67′ Yuri Yakovenko (Adrian Petre)
81′ Brent McGrath (Mathias Kristensen)